Συνάντηση των Πτυχιούχων Γεωπόνων της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον Β.Αποστόλου

Συνάντηση με τον βουλευτή Ευβοίας και πρώην Yπουργό Aγροτικής Aνάπτυξης και Τροφίμων  κ. Ευάγγελο Αποστόλου είχε αντιπροσωπεία της Π.Ε.Π.Τε.Γ. την Παρασκευή 01/02/2019 στην Χαλκίδα , αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης και πρόεδρο του τοπικού τμήματος Ευβοίας Κωνσταντίνο Καρύδη και το μέλος του ΚΔΣ και Γραμματέα του τοπικού τμήματος Ευβοίας Σπύρο Ακριώτη.

Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα και ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την επαγγελματική δραστηριότητα των Γεωπόνων της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα , συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης, οι ενστάσεις και oι επισημάνσεις της Π.Ε.Π.Τε.Γ.

Επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης του προγράμματος Δακοκτονίας του 2019 ως προς το χρόνο έναρξης του , αλλά και διατήρησης του ως προς την ισότιμη συμμετοχή των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΑΠΑΡΡΕΚΚΛΙΤΑ & ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ & ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του απαράδεκτου όρου ‘’εν ελλείψει Γεωπόνων ΠΕ’’ στους Τομεάρχες Δακοκτονίας, όπως υλοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν οι πτυχιούχοι των Γεωπονικών Τμημάτων του Τεχνολογικού Τομέα και οι ιδιομορφίες που ισχύουν στην Ελληνική Νομοθεσία για την διακριτή μεταχείριση των Πτυχιούχων Γεωπόνων του Ανώτατου Τεχνολογικού Τομέα εκ μέρους της Πολιτείας, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέακαι στην επαγγελματική και ακαδημαϊκή εξέλιξη τους.

Ο κύριος Αποστόλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα, τις θέσεις ,και τις απόψεις της ένωσης και θα προσπαθήσει για την προώθηση τους .

Η Π.Ε.Π.Τε.Γ. παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθεί την επαναφορά αναχρονιστικών διαδικασιών του παρελθόντος από τις συντεχνίες και τους πιστούς οπαδούς της, που μοναδικό στόχο έχουν τον αποκλεισμό των πτυχιούχων Γεωπόνων από την επαγγελματική δραστηριότητα τους.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ένωσης διεμήνυσαν πως η επιστροφή στην κανονικότητα μετά τα μνημόνια ΔΕΝ σημαίνει επιστροφή στις συντεχνίες του παρελθόντος .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις