Αχτσιόγλου: Οι εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό παραμένουν κάτω από το αφορολόγητο

«Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο», είπε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, δήλωσε: «Ο νέος ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός είναι νόμος και θα τον τηρήσουν οι εργοδότες, γιατί γνωρίζουν ότι θα ήταν εντελώς λάθος από την πλευρά τους να κάνουν μία τόσο πρόδηλη παράβαση, η οποία θα τους οδηγούσε την αμέσως επόμενη μέρα να πληρώνουν πολλαπλάσια σε πρόστιμα».

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού «σε μία οικονομία, όπως η ελληνική, συνιστά αναπτυξιακό παράγοντα, γιατί τονώνει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και δίνει ώθηση στην οικονομία». Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ενισχύει την επιχειρηματικότητα, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, όπου το ασφάλιστρο για την κύρια σύνταξη από 20% έπεσε στο 13,33%, έχει ήδη νομοθετήσει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% κατ’ έτος, ενώ για την πρόσληψη νέων ή μακροχρόνια ανέργων οι εργοδοτικές εισφορές εκπίπτουν της φορολογίας, προσαυξημένες κατά 50%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις