Πρωτοκόλλο Συνεργασίας υπογράφει ο ΕΦΕΤ με την ΠΑΜ-Θ για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Συγκεκριμένα θα βρίσκεται στην Κομοτηνή ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Διονύσης Βλάχος, όπου μαζί με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, θα υπογράψουν αυτό το μνημόνιο Συνεργασίας και πιο ειδικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο την Ασφάλεια στα Τρόφιμα.
Ειδικότερα θα συσταθούν μικτά κλιμάκια των Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του ΕΦΕΤ, τα οποία θα διενεργούν επισταμένους ελέγχους στην γκάμα των τροφίμων(κρέατα, φυτικά, ζωϊκά) των εγχώριων, των «εισερχομένων» εκ Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ του αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ, παρόμοια πρωτοκόλλα συνεργασίας έχουν υπογραφεί με άλλες περιοχές της Ελλάδας και η αποτελεσματικότητα στον τομέα του ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων ήταν πολύ μεγάλη.
Όπως τόνισε ο κ. Βλάχος έμφαση στην ΑΜ-Θ θα δοθεί, όπως και σε άλλες περιοχές, στις Ελληνοποιήσεις κρεάτων και άλλων προϊόντων, έναν ιδιαίτερα πονεμένο τομέα, που στερεί από τους Κτηνοτρόφους σημαντικό κομμάτι εισοδήματος.
«θέλω να διαβεβαιώσω πως στην Ελλάδα έχουμε Ασφάλεια στα Τρόφιμα και σε αυτό συμβάλει η πολύ καλή Βιομηχανία Τροφίμων και οι υπηρεσίες.
Με όλους τους αρμόδιους φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στοχεύουμε στην Ολιστική προσέγγιση στην Ασφάλεια των Τροφίμων», υποστήριξε ο κ. Βλάχος.
Μάλιστα ο κ. Βλάχος αναφερόμενος στο Παράρτημα του ΕΦΕΤ, υποστήριξε πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού, «λειτουργούμε σε κρίσιμη κατάσταση και με βάση το φιλότιμο των εργαζομένων», τόνισε με έμφαση ο κ. Βλάχος.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως ίσως να υπάρχει φως για νέο προσωπικό, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις