Στο πλευρό των αγροτών ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ, βρισκόμενος πάντα δίπλα στον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα τους.
 Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του εθνικού και κοινωνικού ιστού, αυτήν την στιγμή όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τεράστια  η  καταστροφική  ΚΑΠ της ΕΕ με την περικοπή επιδοτήσεων, η μεγάλη αύξηση της φορολογίας στο εισόδημά και στα προϊόντα, οι κατασχέσεις και οι  πλειστηριασμοί με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους. Το υψηλό  κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με  τις χαμηλές τιμές των προϊόντων δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας, την ίδια ώρα που στο μεγάλο κεφάλαιο δίνεται ζεστό χρήμα με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια.

Δυστυχώς και εξαιτίας του γεγονότος, ότι ο ΕΛΓΑ δεν χρηματοδοτείται από το κράτος (ενώ προβλέπεται από το νόμο) οι Έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι επωμίζονται εξ ολοκλήρου και το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης της παραγωγής τους και του κεφαλαίου τους.

Επιβάλλεται, λοιπόν, η χρηματοδότηση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με ταυτόχρονη  βελτίωση των παροχών στον Έλληνα αγρότη.              
Οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ , παρατηρώντας καθημερινά τον μαρασμό της Ελληνικής υπαίθρου, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γεωργών και κτηνοτρόφων, που πλέον είναι αγώνας επιβίωσης για τους ίδιους, αλλά και για την αγροτική παραγωγή της χώρας.
 

 Δηλώνουμε  ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στους  μαχόμενους αγρότες, στη διεκδίκηση και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.
 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις