Κλιμακώνουν οι αγρότες – Στα Τέμπη το Σάββατο

Κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για συνάντηση με διυπουργικό κλιμάκιο και υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Οι αγρότες «βλέπουν» Τέμπη και ο στόχος είναι το μεσημέρι του Σαββάτου να κινηθούν με ορισμένο αριθμό τρακτέρ προς τα εκεί και να κλείσουν την Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, είτε πριν τα διόδια του Ευαγγελισμού, είτε μετά, λίγο πριν τις σήραγγες. Για πόσο διάστημα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, καθώς θα το αποφασίσουν οι αγρότες σε επόμενες συσκέψεις τους. Το πιθανότερο είναι, αρχικά, για λίγες ώρες και στη συνέχεια και για περισσότερο όπως λένε.

Μιλώντας , εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, τόνιζαν ότι το αίτημα για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών και όχι μόνο με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, είναι προϋπόθεση για το διάλογο, διότι πολλά από τα αιτήματά τους αφορούν άλλα υπουργεία (ασφαλιστικές εισφορές-Υπ.Εργασίας, δασικοί χάρτες-Υπ.Περιβάλλοντος, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο-Υπ.Οικονομικών) και επειδή σε συνάντησή τους το Δεκέμβριο με τον Σταύρο Αραχωβίτη ο υπουργός δήλωνε αναρμόδιος για σειρά αιτημάτων.

Παράλληλα, στην Αθήνα αυτή την ώρα εκπρόσωποι των αγροτών από Λάρισα και Καρδίτσα, θέτουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το ζήτημα της τιμολόγησης του βάμβακος, καθώς καταγγέλουν ότι αυτή γίνεται με εναρμονισμένες πρακτικές από την πλευρά των εκκοκιστών και των εμπόρων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις