Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και πλήθους κόσμου.
Την σημαντικότητα και στον ρόλο του μουσείου για τις νεώτερες γενιές επισήμαναν τόσο ο κ. Αρναουτάκης, όσο και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος είναι η δημιουργία πολιτιστικών και λαογραφικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή.
 

Στο καλαίσθητο και άκρως λειτουργικό χώρο του ανακαινισμένου, παλαιού δημοτικού σχολείου Καμαρίου, έχουν τοποθετηθεί εργαλεία και εξαρτήματα καλλιέργειας του αμπελιού του προηγούμενου αιώνα, φωτογραφίες από τις εργασίες του τρύγου, ρούχα που φορούσαν οι αμπελουργοί και διάφορα αντικείμενα που μεταφέρουν τον επισκέπτη αρκετές δεκαετίες πίσω στον χρόνο.
Στον περιβάλλοντα χώρο του νέου Μουσείου, έχει κατασκευαστεί ένα παραδοσιακό πατητήρι, και διαμορφώθηκε μια μεγάλη και άνετη πλατεία 1.500 τ.μ. για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, με τις ανάλογες κερκίδες για τους επισκέπτες.

Το έργο, προϋπολογισμού 354.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ «Ε. Π. Κρήτη».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις