Πιο κοντά στο Εθνικό Σύστημα Παροχής γεωργικών συμβουλών

Με στόχο στην ανάκαμψη της παραγωγικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο η «Αγροτική Καινοτομία», μια σύμπραξη επιστημόνων και ειδικών πάνω σε θέματα παραγωγής και τεχνολογίας, έφερε κοντά ανθρώπους από όλη τη χώρα. Σκοπός τους να αναβαθμίσουν το ρόλο της γεωργικής συμβουλής, αλλά και να πετύχουν την ανάπτυξη της παραγωγικότητας του πρωτογενούς τομέα.

 

Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν 25 γεωτεχνικά γραφεία σε πανελλαδικό επίπεδο με πλούσια εμπειρία στα αγρότο-περιβαλλοντικά ζητήματα . Συμμετέχουν επίσης 15 από τους πιο υγιείς παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που υπάρχουν στην χώρα και μια μεγάλη εταιρεία στον τομέα των πληροφοριών.

Όραμα και στόχος όλων αυτών των ανθρώπων είναι η σύσταση και η λειτουργία ενός Εθνικού Συστήματος Παροχής γεωργικών συμβουλών, το οποίο, όπως πιστεύετε από τους εμπνευστές του, μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την αναστροφή του μαρασμού της αγροτικής οικονομίας και της αγροτικής παραγωγής στη χώρα για να βελτιωθεί ουσιαστικά το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού και του Έλληνα αγρότη , ώστε να γίνουν τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά στο διεθνές επίπεδο.

«Μέχρι σήμερα η γεωργική συμβολή στη χώρα μας δυστυχώς είναι ανύπαρκτη και ό,τι προσπάθησε να δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια έμεινε στα σπάργανα για διάφορους λόγους. Είναι μια αναγκαιότητα , που πρέπει να καλύψουμε» δηλώνει ο κος Χρήστος Τρέλλης κι εξηγεί ότι «Στόχος όλων είναι με την διοργάνωση Ημερίδων ώστε  να «δικτυωθούν» όλοι οι  γεωτεχνικοί , που απασχολούνται στον τομέα των γεωργικών συμβουλών, αλλά και συνάδελφοι  οι οποίοι ασχολούνται με την εμπορία των γεωργικών εφοδίων, ώστε να δημιουργήσουμε σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε περιοχή, εκείνες τις δομές οι οποίες θα μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν το ρόλο του γεωργικού συμβούλου».

Όπως ο κος Τρέλλης εξηγεί η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί να μπει σε εφαρμογή ο μεγάλος μας στόχο και το όραμα, που είναι η «ευφυής» γεωργία. « Ήδη έχει ξεκινήσει και εφαρμόζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα μας, ώστε να αποκτήσει ό,τι λέει η λέξη, μέσω της  συμβουλής για ζητήματα θρέψης, φυτό-προστασίας, προβλέψεων κ.α.» τονίζει προβλέποντας με βεβαιότητα πια νέες μέρες στον  αγροτικό τομέα με την κοινή προσπάθεια όλων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις