Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ΔΕΔΑ στο φυσικό αέριο

Στο πλαίσιο διερεύνησης οικονομικών εναλλακτικών θερμικών πηγών ενέργειας για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ κ. Σταύρο Ραπτόπουλο και την διευθύνουσα σύμβουλο και αντιπρόεδρο κ. Στεφανία Μωσσέ.

Στη συνάντηση, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Διονύσιος, ο Πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης και πρώην Δήμαρχος κ. Τσιριγώτης Σπύρος, η διευθύντρια της επιχείρησης κ. Δράκου Νίκη και ο συντονιστής κυβερνητικού έργου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Μαρίνος Ρουσιάς.

Από την συνάντηση, προέκυψε ότι η ΔΕΔΑ μπορεί να κατασκευάσει τις υποδομές υποδοχής Φυσικού Αερίου, χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ.

Η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης A.E., παράλληλα με την ολοκλήρωση κατάθεσης πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου: ˝Επέκταση δικτύου διανομής και μεταφοράς με την εγκατάσταση θερμικών υποσταθμών˝, προϋπολογισμού 8.000.000€ και την ολοκλήρωση του διεθνή διαγωνισμού
για την προσθήκη 100 νέων συνδέσεων, προϋπολογισμού 1.220.000€ με ΦΠΑ, θα έχει καλύψει το σύνολο των κατοικιών της Μεγαλόπολης.

Συγχρόνως, θα συνεχίσει να εξετάζει και άλλες πιθανές λύσειςεναλλακτικών θερμικών πηγών ενέργειας, με την εξασφάλιση της ανάλογης χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις