H ΛΑ.Σ. Δυτικής Ελλάδος για τα προβλήματα των ΓΟΕΒ

 Η Κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους ίδιους τους ΓΟΕΒ και τους αγρότες για την κατάσταση κατάρρευσης που βρίσκονται οι ΓΟΕΒ.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Υπ. Γεωργίας, Στ. Αραχωβίτης, στην επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου για τον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού.

Στην σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας, αναφέρεται:

«Απαλλάσσοντας τόσο την Κυβέρνηση καθώς όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις ευθύνες που έχουν. Το ίδιο προκλητική ήταν και η αδιαφορία, ουσιαστικά, του υπουργού για το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Απαντώντας ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την κυβερνητική λογική, που αποδέχεται και η περιφέρεια, περί ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης του νερού.

Τόνισε ότι χρειάζεται ένας συνολικότερος σχεδιασμός για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, που θα αμφισβητεί την κατεύθυνση της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται με ευθύνη της Κυβέρνησης να συντηρηθεί, να αποκατασταθεί και να επεκταθεί το δίκτυο άρδευσης. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων των ΓΟΕΒ. Να κουρευτούν τα χρέη στους φτωχομεσαίους αγρότες και να παρέχεται δωρεάν το νερό στους αγρότες για τις καλλιέργειές τους.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις