Διακόπηκε η δίκη των Θεσσαλών αγροτών για τις 7 Μαρτίου

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη των Θεσσαλών αγροτών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καθώς η διαδικασία διακόπηκε σήμερα λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Οι 10 αγροτοσυνδικαλιστές κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε παρακώλυση συγκοινωνίας με δόλο, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέτρεψαν τους αγρότες, μέλη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, με φορτικότητα και πειθώ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 28ης Ιανουαρίου 2019 και να καταλάβουν το οδόστρωμα επί της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας, κινητοποίηση που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας η οποία διεξαγόταν από παρακαμπτήριους δρόμους, για διάστημα 20 ημερών.

Οι αγρότες έκαναν λόγο για πολιτικές διώξεις και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης και κατήγγειλαν σκοπιμότητα της παραπομπής τους προκειμένου να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις τους και να αποθαρρυνθεί η συμμετοχή των αγροτών σε αυτές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των αγροτών κ.κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννης Μπαλασούλης κατέθεσαν αίτημα ακυρότητας της παραπομπής λόγω της ακυρότητας της προδιαδικασίας, καθώς οι κατηγορούμενοι δεν απολογήθηκαν κατά της προανακριτική διαδικασία, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από την έδρα του δικαστηρίου.

Μετά το τέλος της διαδικασίας η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της μίλησε για «πολιτική δίκη στην οποία είναι εκτεθειμένες η εισαγγελική και η αστυνομική αρχή διότι προέκυψε ότι μαγειρεύτηκε μία διαδικασία άρον άρον και ότι ήρθαν αεροπλανικά έγγραφα στην δικογραφία μόλις χθες».

Νωρίτερα το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας συγκεντρώθηκαν αγρότες από όλη τη χώρα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Κ. Στεργίου, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις