Ξανά σε λειτουργία η ΕΒΖ

Την  Κυριακή το μεσημέρι  ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της καλλιέργειας  τεύτλων  για το έτος 2019, με την  παρουσία του αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα.

Ο Στ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε, το σχήμα που θα επενδύσει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης( ΕΒΖ) είναι  η Innovation Brain μαζί με την Hellenic Farmer Company. Επιπλέον, η Innovation Brain είναι αυτή που θα υπογράψει τα συμβόλαια με τους τευτλοπαραγωγούς για την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.

«Μετά από μεγάλες προσπάθειες όπως γνωρίζετε φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα θετικό. Καταρχήν είναι θετικό γιατί ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος αυτό κατέστει  δυνατό από την στιγμή που έχουμε στο τραπέζι μια σημαντική πρόταση και πολύ σύντομα σε συζήτηση με την τράπεζα Πειραιώς  και με τους επενδυτές θα έχουμε ολοκλήρωση αυτή τη διαδικασία. Οι επενδυτές αναλαμβάνουν από τώρα την ευθύνη για την καλλιεργητική περίοδο .

 Η Innovation Brain είναι η εταιρεία η οποία θα αγοράσει την ΕΒΖ σε συνεργασία με μια εταιρία αγροτών με την Hellenic Farmer Company. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει ήδη θετικό σήμα και η τελική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί σύντομα. Άρα, σήμερα ξεκινάμε την καλλιεργητική περίοδο για φέτος, ανοίγει η δυνατότητα και μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους αγρότες και προς τους εργαζόμενους και όποια αλλά θέματα υπάρχουν θα λυθούν. Αφού υπάρχει επενδυτική πρόταση για την συνέχιση της ΕΒΖ. Όλα τα θέματα θα τεθούν σε μια νέα συζήτηση και αναδιοργάνωση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο εκπρόσωπος της Innovation Brain Λούκας Φέκερ σημείωσε από την πλευρά του «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είναι σήμερα εδώ για το θεωρώ ότι η σημερινή μέρα είναι ιστορική γιατί αλλάζει σελίδα στην παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα. Η επένδυση γίνεται από αμερικανικά χρήματα και θα γίνει πάνω στην παραγωγή και πάνω στους αγρότες. Ευχαριστώ πολύ τον υπουργό για την υποστήριξη και για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος» .

Τέλος, ο πρόεδρος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας στο εργοστάσιο Πλατέως απευθυνόμενος στον κ. Φέκερ είπε « Είμαστε δύσκολοι παίκτες δεν είμαστε εύκολοι θα συγκρουστούμε πάρα πολύ για να οδηγηθεί αυτή η βιομηχανία προς το καλό. Ευελπιστούμε σε μια νέα και καλή αρχή». Επίσης ο κ. Πίππας ευχαρίστησε τον υπουργό για την στήριξη και τόνισε ότι οι τευτλοπαραγωγοί θα διπλασιάσουν το μέγεθος της παραγωγής στα 25.000 στρέμματα. «Ας ελπίσουμε, σε μια καλή και νέα αρχή για την ΕΒΖ και στην ομαλή λειτουργία και συνεργασία».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις