Η ΠΙΝ για έργα ύδρευσης στα Ιόνια – αγροτική οδοποιία Ζακύνθου

Eπτά προτάσεις έργων Ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας δαπάνης 7.473.730,53€ εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Ε.Π «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Πρόκειται για τα εξής έργα:
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΠΟΧΑΛΗΣ-ΟΔΟΣ ΦΙΛΙΚΩΝ), με δικαιούχο το Δήμο Ζακύνθου, και προϋπολογισμό 771.500,00€.

ΑΝΤΙΚΑΤAΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟY ΑΓΩΓOY ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΖΥΓOY – ΝΗΣΑΚIΟΥ (Κέρκυρα), με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Κέρκυρας και προϋπολογισμό 528.652,00€.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΞΩΝ, με δικαιούχο το «Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη», με επιλέξιμο προϋπολογισμό 796.112,30€.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ –ΕΠΕΚΕΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΛΟΥΧΑ-ΦΥΡΙ-ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΣ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ), με δικαιούχο το Δήμο Ζακύνθου και προϋπολογισμό 2.082.954,00€.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΦΡΑΣ (Κέρκυρα), με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Κέρκυρας και προϋπολογισμό 651.609,00€.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, με δικαιούχο το Δήμο Λευκάδας και προϋπολογισμό 645.161,29€.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ, με δικαιούχο το Δήμο Λευκάδας και προϋπολογισμό 1.997.741,94€.

Τα έργα στόχο έχουν τη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος καθώς και τη βελτίωση της επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου νερού και της διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην κατεύθυνση της ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση έργων άκρως απαραίτητων για την καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών στα Ιόνια νησιά.

“Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, που είναι η απορρόφηση πόρων – ευρωπαϊκών ή εθνικών, για έργα απαραίτητα στα Ιόνια νησιά, η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους συμπολίτες μας, η ικανοποίηση αιτημάτων και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας. Απαντάμε έτσι με πράξεις και έργα, σε όλους όσοι χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να αντιστρέψουν την εικόνα ανάπτυξης που βαδίζει σήμερα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”, κατέληξε.

Τα έργα ύδρευσης αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης πόσιμου ύδατος και κατά περίπτωση περιλαμβάνουν έργα αντικατάστασης παλαιωμένων δικτύων ύδρευσης (με νέα ή/και αναβαθμισμένα δίκτυα), ανάπτυξη προμήθεια και εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων εντοπισμού των διαρροών στα δίκτυα/εγκαταστάσεις, προμήθεια εξοπλισμού των κεντρικών υδραγωγείων, καθώς και δράσεις για την παρακολούθηση της ποιότητας και ποσότητας του πόσιμου νερού από τις υφιστάμενες πηγές.

Οι πράξεις εντάσσονται στον Άξονα προτεραιότητας 2 –« Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

440.000 ευρώ για Αγροτική Οδοποιία Ζακύνθου

Την ένταξη ενός νέου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για το έργο “Αγροτική Οδοποιία Ζακύνθου”

Η χρηματοδότηση (440.000 ευρώ) προέκυψε μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ζακυνθίων.

“Σε όλους τους Δήμους η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνει χείρα βοηθείας, προκειμένου να εκτελεστούν έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Εμείς είμαστε εδώ για όλους, ισότιμα και με όρους συνεργασίας για την ανάπτυξη συνεργειών και την ολοκλήρωση έργων στα νησιά μας”, δήλωσε ο κ.Γαλιατσάτος.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην αγροτική ανάπτυξη της Ζακύνθου, τη διευκόλυνση και στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την βελτίωση και ασφάλεια της προσβασιμότητας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Ζάκυνθο.

Για όλα τα παραπάνω ενημερώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις