ΟΣΔΕ 2019: fake news από αληθινούς εκβιαστές

Επιστολή από ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ σε ΥπΑΑΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ και Aρχηγούς Kομμάτων «περί ομηρίας του ΟΣΔΕ και εκβιασμών».

 

Η αλήθεια για την καθυστέρηση έναρξης του ΟΣΔΕ, τα ψέματα των εκβιαστών και πειθήνιων οργάνων τους και το αίτημα να σταματήσουν επιτέλους τα ΚΥΔ και οι χιλιάδες παραγωγοί να χρυσοπληρώνουν μεσάζοντες για ανύπαρκτες υπηρεσίες, αποτελούν τον βασικό πυρήνα της επιστολής με την οποία  η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, απευθυνόμενη στον υπουργό κ. Αραχωβίτη, τονίζει: «Δική σας ευθύνη είναι να απαλλάξετε τον Οργανισμό απ’ τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει σε αυτόν, να απαλλάξετε τους παραγωγούς από τους άχρηστους μεσάζοντες και να ενεργήσετε ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να επανακτήσει την αυτονομία, το κύρος και την αξιοπρέπειά του». 

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, η οποία κοινοποιείται επίσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στους αρχηγούς των κομμάτων, έχει ως εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η καθυστέρηση έναρξης της υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (δηλώσεων ΟΣΔΕ) έχει προκαλέσει την εύλογη αναστάτωση τόσο στα ΚΥΔ όσο και στους ίδιους τους παραγωγούς.

 

Γνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η σύμβαση του αναδόχου της συντήρησης του ολοκληρωμένου συστήματος του Οργανισμού έχει οριστεί να εξεταστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 19 Απριλίου και κατανοούμε πως χωρίς την έγκρισή του δεν είναι δυνατό να ξεκινήσει η διαδικασία.

 

Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι γνωστοί εκβιαστές, που με τη μέθοδο των fake news και της μαύρης προπαγάνδας στην οποία μας έχουν συνηθίσει, για πολλοστή φορά επιχειρούν την πλήρη συσκότιση. Έχουν μάθει, προφανώς, να κινούνται εκτός νομιμότητας και πέραν των θεσμικών διαδικασιών. 

 

Οφείλουμε, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι καθόλου δεν κατανοούμε την εμμονή στην επίπλαστη αναγκαιότητα ενός ενδιάμεσου φορέα, που όχι μόνο καμία υπηρεσία υποστήριξης και συντονισμού δεν προσφέρει, αλλά, αντιθέτως, μόνο προβλήματα δημιουργεί και εκβιάζει τόσο το Υπουργείο όσο και τον ΟΠΕΕΠΕ, τα ΚΥΔ  και τους παραγωγούς.

 

Την ευθύνη του έργου έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το εποπτεύον υπουργείο του οποίου προΐσταστε. Δηλώνουμε ότι είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών μας και σας καλούμε, αφού τακτοποιηθούν οι αναγκαίες θεσμικές διαδικασίες, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση να φροντίσετε για την έναρξη του έργου, για την υλοποίηση του οποίου, επαναλαμβάνουμε, δεν χρειάζεται κανένας μεσάζοντας.

 

Κύριε υπουργέ,

γνωρίζετε ότι εκπροσωπούμε 30 ΚΥΔ που αντιπροσωπεύουν ανάλογο αριθμό υγειών Συνεταιρισμών, με συνολικό αριθμό Αιτήσεων περί τις 200.000.

 

Από τα 30 αυτά ΚΥΔ, οι διοικήσεις των 14 ομόθυμα αποφάσισαν να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να βάλουν επιτέλους φραγμό στον εκβιασμό που κάθε χρόνο δέχονται, τέτοια εποχή, απ’ τον δήθεν «συντονιστή», αποσπώντας εκατομμύρια ευρώ απολύτως εκβιαστικά για δήθεν υπηρεσίες. 

 

Τα 14 αυτά ΚΥΔ απασχολούν περισσότερους από 1.000 μόνιμους εργαζομένους και επιπλέον 400 εποχικούς για την καλύτερη διεκπεραίωση του έργου.  Οι Αιτήσεις τους προσεγγίζουν τις 100.000, αριθμός που αναλογεί στο 15% περίπου του συνόλου του έργου. Ο δε τζίρος τους φτάνει ή και ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως, προερχόμενα από την παραγωγή, μεταποίηση και πώληση αγροτικών προϊόντων, από τη διάθεση καλλιεργητικών εφοδίων, από την παροχή υπηρεσιών προς τους παραγωγούς.

 

Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για «μια χούφτα» ΚΥΔ και, φυσικά, δεν είναι αυτά που έχουν εγείρει οποιοδήποτε θέμα σε σχέση με την έναρξη του έργου.

 

Ζητήματα εγείρει μόνο ο γνωστός εθνικός εκβιαστής των αγροτών, για χάρη του οποίου πρέπει οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες να πληρώσουν για μια ακόμη χρονιά εικονικές και ανύπαρκτες υπηρεσίες.

 

Όσο για το αν τα ΚΥΔ που εκπροσωπούμε πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις, για το αν ανταποκρίνονται ή όχι στις υποχρεώσεις τους, αυτό έχει θεσμικά κριθεί απ’ τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, αλλά και απ’ τους χιλιάδες παραγωγούς που μας εμπιστεύονται. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κρίνει κανένας κ. Κοντός, ο οποίος πλήρως έχει ταυτιστεί με την εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα αυτά και όχι των αγροτών.

 

Τέλος, κύριε υπουργέ, υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα/πλατφόρμα του έργου ανήκει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σε κανέναν άλλον. Για την παράνομη οικειοποίησή του και την εκβιαστικού χαρακτήρα χρήση του απ’ τα συμφέροντα που τόσο πιστά υπηρετεί ο κ. Κοντός και σε πλήρη ευθυγράμμιση ο πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών, όπως αλλεπάλληλες φορές έχουμε καταγγείλει, θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Και εκεί θα αποκαλυφθεί ποιος κρατά σε ομηρία τον Οργανισμό και το ΟΣΔΕ, ποιος εκβιάζει τα ΚΥΔ και τους παραγωγούς.

 

Δική σας ευθύνη είναι να απαλλάξετε τον Οργανισμό απ’ τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει σε αυτόν, να απαλλάξετε τους παραγωγούς από τους άχρηστους μεσάζοντες και να ενεργήσετε ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να επανακτήσει την αυτονομία, το κύρος και την αξιοπρέπειά του.  

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Παύλος Σατολιάς

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις