«Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των εξαγωγών στον αγροδιατροφικό τομέα»

Ο αγροδιατροφικός τομέας αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η συνεργασία, η καινοτομία και η εκπαίδευση είναι πλέον το τριπλό στοίχημα, προκειμένου ο αγροδιατροφικός τομέας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των αγορών.

Οι προοπτικές που ανοίγονται για τους Έλληνες παραγωγούς,  το εθνικό εισόδημα και η ανάπτυξη του κλάδου μέσω της προώθησης στις διεθνείς αγορές,  συζητήθηκαν εκτενώς στην ενημερωτική ημερίδα, με θέμα«Αγροδιατροφή -προκλήσεις και προοπτικές», που διοργάνωσαν στις 10 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Τράπεζα Πειραιώς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης-ΕΒΕΘ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος-ΣΒΕ και οΣύνδεσμος Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ.

Στην ημερίδα που συμμετείχαν πλήθος εταιριών μελών του ΣΕΒΕ,  φορέων αλλά και ενδιαφερομένων σχετικά με τον κλάδο της Αγροδιατροφής αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ομιλητών και οπρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος τονίζοντας ότι :

 «Η Ελλάδα έχει ανάγκη έναν ισχυρό και εξωστρεφή αγροδιατροφικό κλάδο. Την τελευταία δεκαετία η οικονομία μας δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα, οι Έλληνες επιχειρηματίες ωστόσο στράφηκαν στις διεθνείς αγορές και κατάφεραν να αυξήσουν τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κατά 44,3%. Στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, η αγροδιατροφή θα αποτελέσει και πάλι τον πρωταγωνιστή των εξαγωγών και της ανάπτυξης».

        

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις