Tα ακραία καιρικά φαινόμενα που επληξαν την ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου


Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου δεν περιελάμβαναν μόνο την πολύ έντονη βροχή με ισχυρό αέρα αλλά είχαμε και χαλαζόπτωση σε συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή Αμάρι όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι μας και διαπιστώσαμε τάχιστα όταν επισκεφθήκαμε την περιοχή ενώ ελπίζουμε να μην έπληξε άλλες περιοχές.

Άμεσα ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Αστέριος Τσικριτσης επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο οπου του εξέθεσε την νέα ζημιά που έπληξε τους παραγωγούς του Δήμου Τυρνάβου ενώ πήρε την διαβεβαίωση ότι άμεσα θα μεριμνήσει ο οργανισμός και από αύριο οι παραγωγοί μπορούν να ξεκινήσουν δηλώσεις ζημιάς. Καλούμε λοιπών όλους τους πληγέντες παραγωγούς από αύριο και εντός 15 ημερών να πάνε να δηλώσουν τις καλλιέργειες τους που έπαθαν ζημιά από την χαλαζόπτωση.

Ενώ απαιτούμε να υπάρξουν άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις-αποζημιώσεις διότι τίθεται για ακόμη μια φορά ζήτημα επιβίωσής των αγροτών και των οικογενειών τους. Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει στο 100%της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αιτία χωρίς αύξηση των ασφαλίστρων με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις