Η αύξηση των φόρων των ΗΠΑ στα γαλλικά κρασιά απορρίφθηκε από όλες τις πλευρές, ακόμα και από την Καλιφόρνια

Αν ο Πρόεδρος Donald Trump φοβάται έναν εμπορικό πόλεμο που στοχεύει τον αμπελώνα, η διεθνής οινοπαραγωγική βιομηχανία αντιτίθεται σε οποιονδήποτε περιορισμό του διεθνούς εμπορίου.

Οι διπλωματικές επισκέψεις φαίνεται να μην κάνουν τίποτα στην υπόθεση αυτή. Η εμμονή του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για τη φορολόγηση των ευρωπαϊκών οίνων γενικά, και ιδίως των γαλλικών, δεν εξασθενεί. Μετά από ένα tweet στα τέλη του 2018, ο δισεκατομμυριούχος εκμεταλλεύτηκε μια συνέντευξη με το CNBC στο περιθώριο της 75ης επετείου για την απόβαση στην Νορμανδία, για να δώσει ένα μήνυμα, «ξέρετε, η Γαλλία μας φορολογεί πολύ για το κρασί. Και όμως φορολογούμε λίγο το γαλλικό κρασί. Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι, από τα οινοποιεία της Καλιφόρνιας, που έρχονται να μου πουν: "Κύριε, πληρώνουμε πολλά χρήματα για την εμπορία των κρασιών μας στη Γαλλία, αλλά επιτρέπουμε στα γαλλικά κρασιά (τα οποία είναι θαυμάσια, αλλά τα δικά μας είναι επίσης) να εισάγονται εύκολα, δεν είναι δίκαιο, και το ξέρετε. " Θα κάνουμε κάτι για να το λύσουμε? "

 

Διεθνής αντίδραση

Αυτή η νέα δήλωση ανησυχεί τους παράγοντες του γαλλικού αμπελώνα. "Τίποτα νέο, ακόμη και είναι αστείο να δούμε ότι 10 σεντς είναι βαρύς φόρος! " υποστηρίζει ένας έμπορος της Champagne. Δεδομένου ότι η απειλή αυτή δεν είναι νέα, οι επαγγελματικές αμπελοοινικές οργανώσεις έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους κατ 'αρχήν σε κάθε περιορισμό στο διεθνές εμπόριο. Με 25 μέλη παγκοσμίως (Μπορντό, Καλιφόρνια, Σαμπάνια, Μισσούρι, Όρεγκον, Ουάσιγκτον ...), η Ένωση Wine Origins Alliance έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στον Αμερικανό Αντιπρόσωπο Εμπορίου Robert Lighthizer και την Ευρωπαία Επίτροπο Εμπορίου, Cecilia Malmström, για να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αύξηση δασμών στα κρασιά αναφέρει το Drink Business. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τη διεπαγγελματική του Μπορντό και της Champagne. Αυτές οι επιστολές εστάλησαν εν αναμονή των μέτρων κατά των αντιποίνων για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην Airbus (θεωρούνται παράνομες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου). "Σας ζητάμε να εργαστείτε για να μειώσετε ή να εξαλείψετε τους φόρους, όχι να τους αυξήσετε", λένε οι υπογράφοντες την παρούσα επιστολή, υποστηρίζοντας το εμπόριο χωρίς δασμολογικούς φραγμούς.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις