Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις της ΑΑΔΕ στους τουριστικούς προορισμούς

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ξεκίνησαν οι εξορμήσεις της ΑΑΔΕ στους τουριστικούς προορισμούς και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «βρέξει λουκέτα», για όσους... ξεχνούν να κόβουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Επιχειρησιακό Σχέδιο θερινών εξορμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρχές του μήνα και στόχος είναι να γίνουν τουλάχιστον 50.500 έλεγχοι ως το τέλος Οκτωβρίου. 

Το βάρος, όπως κάθε χρονιά, θα πέσει στα νησιά, όπου η παραβατικότητα χτυπάει «κόκκινο» , ενώ η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί είναι των... μεταφερόμενων εφοριακών. Έτσι, κλιμάκια ελεγκτών θα μεταφέρονται με αεροπλάνα και πλοία σε επιλεγμένους στόχους και όντας άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, θα σαρώνουν καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι 7 στους 10 έλεγχοι θα είναι εκτός χωρικής αρμοδιότητας των υπηρεσιών. 

Τουριστικές εγκαταστάσεις, καταλύματα, εστίαση θα έχουν την... τιμητική τους και το 85% των ελέγχων θα γίνει εντός επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κοινώς θα ξεκινάνε από τις αποδείξεις και θα φτάνουν ως τα φορολογικά βιβλία. Πρώτοι στη λίστα βρίσκονται όσοι πιάστηκαν πέρσι στη φάκα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν είναι υπότροποι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις