Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Τάρεκ Ελ Μόλα

Την πρώτη του διεθνή συνάντηση ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδος είχε σήμερα το πρωί στο Κάιρο o κ. Κωστής Χατζηδάκης. Συναντήθηκε με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Ελ Μόλα.

 

Οι κ. Χατζηδάκης και Ελ Μόλα προέβησαν σε μία αναλυτική ανασκόπηση των διμερών ενεργειακών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της εμπορίας, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, ενώ συζήτησαν επίσης και θέματα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε άλλα διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον ηλεκτρισμό.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της λειτουργίας διάρθρωσης και χρηματοδότησης του East Med Gas Forum (EMGF), στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος.

 

Αργότερα σήμερα ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. Γιουβάλ Στάινιτς, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβεί με όλους τους ομολόγους του, που συμμετέχουν στο φόρουμ, στην Αλεξάνδρεια για ειδική συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις