Κ. Σκρέκας: «Στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα»

Η Κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει το έλλειμα που ενδέχεται να υπάρξει με την δραστηριότητα της παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος, επισήμανε από την Κοζάνη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε στο σχέδιο αυτό, που αφορά, τόσο την ίδια τη ΔΕΗ όσο και τον πρωτογενή τομέα έτσι ώστε να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους και που θα αρχίσει «να ξετυλίγεται» το επόμενο διάστημα, θα συμπεριληφθούν και στοιχεία της μελέτης που κάνει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα αυτά εκτός από άμεσα θα είναι και μακροπρόθεσμα έτσι ώστε να αντιστραφεί το κλίμα στον αγροτικό τομέα. Αναφερόμενος στο θέμα των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι πέρα από την ενοποίηση των δράσεων των ελεγκτικών υπηρεσιών, υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης έτσι ώστε με τη σύγχρονη τεχνολογία να διαπιστώνεται πλέον στο ράφι αν κάποιο προϊόν έχει παρασκευαστεί παράνομα, όπως η φέτα με εισαγόμενο αιγοπρόβειο γάλα ή αν το ίδιο το προϊόν είναι εισαγόμενο ή ελληνικό. Μάλιστα τόνισε ότι θα πρέπει στο πλαίσιο αυτό να αλλάξει και ο Κοινοτικός Κανονισμός, έτσι ώστε να υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες για να αποφεύγονται τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα  στο στόχο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι, τόσο η μείωση του κόστους παραγωγής, όσο και η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας προϊόντων. Αυτό θα επιτευχθεί όπως είπε με την επιδότηση μικρών αγροτικών φωτοβολταϊκών, ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους της ενέργειας στην παραγωγή, αλλά και της καλύτερης ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.Παράλληλα επισήμανε ότι θα υπάρξει μείωση της φορολογίας στα συνεργατικά σχήματα, τις ομάδες των παραγωγών και των συνεταιρισμών, έτσι ώστε τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν ποιο ανταγωνιστικά.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειο Άμπα για τα ζητήματα αλλά και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα, ενώ παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη και των βουλευτών Κοζάνης της ΝΔ: Μιχάλη Παπαδόπουλου, Παρασκευής Βρυζίδου, Στάθη Κωνσταντινίδη και Γιώργου Αμανατίδη είχε συνάντηση, τόσο με εκπροσώπους φορέων και επιμελητηρίων όσο και με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις