Συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τoν υπουργό Ναυτιλίας και εκπροσώπους αλιευτικών συλλόγων

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη,  είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλιευτικής Παραγωγής Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο οποίος εκπροσωπούνταν από τον κ. Παναγιώτη Γιαμαρέλλο, και  ο Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Δήμου Θερμαϊκού, μετά από πρωτοβουλία της κ.  Ζέττας Μ. Μακρή, Βουλευτή Ν. Μαγνησίας, την Τετάρτη 18.09.2019.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους να παρουσιάσουν εκτενώς το πρόβλημα που ανακύπτει από την εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 2 του ΠΔ 33/2018 και αφορά στη σύνθεση του πληρώματος σκάφους με έναν δύτη και έναν επιτηρητή.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των αλιέων για αναστολή της ως άνω ισχύουσας διάταξης για την παρούσα αλιευτική περίοδο, το ταχύτερο δυνατό, με τη νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία,  προκειμένου όχι μόνο να δοθεί χρόνος στους ενδιαφερομένους να προβούν στις απαραίτητες σχετικές αιτήσεις αλλά ουσιαστικά να προλάβουν να εργασθούν την τρέχουσα αλιευτική περίοδο.

Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι αλιείς θα συμμετάσχουν σε συνάντηση που θα διοργανώσει Επιτροπή, η οποία αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν ορισθεί από τον Υπουργό. Σκοπός της συνάντησης είναι να ακουστούν οι αντιρρήσεις των ενδιαφερομένων αλιέων προκειμένου το Υπουργείο, όπου κρίνει εφικτό και νόμιμο, να προβεί σε σχετικές βελτιώσεις με στόχο την άρση  εκείνων των εμποδίων από τα οποία διαπιστώνεται ότι θίγονται τα συμφέροντά τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις