Πρωτιές & διακρίσεις και σε διεθνές επίπεδο για το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ

Εξαιρετικές διακρίσεις πέτυχαν τα Μέλη του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ και στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου SAVANTES (Savantes Extra Virgin Olive Oil Tasting Team World Cup), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον επαγγελματισμό και την εμπειρία τους. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Κόρδοβα της Ισπανίας 4-5/10/2019.

Ο γευσιγνώστης ελαιολάδου Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, Μέλος της Ομάδας Γευσιγνωσίας του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΣΕΒΙΤΕΛ, κατέκτησε την 1η θέση στην ατομική βαθμολογία. Την 2η θέση κατέλαβε το Μέλος της Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ Τάκης Δημητρακόπουλος και την 3η θέση, επίσης τα Μέλη Νίκος Πολυχρονόπουλος και Γιάννης Αγγελής με ισοβαθμία. 

Το διαπιστευμένο Οργανοληπτικό Εργαστήριο ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ, του οποίου ηγείται η χημικός και εμπειρογνώμων της Commission & του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου κα Έφη Χριστοπούλου, συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό με δύο ομάδες αποτελούμενες από τους α) Λυκούργο Πολυχρονόπουλο, Ευσταθία Ζωντανού & Τάκη Δημητρακόπουλο β) Νίκο Πολυχρονόπουλο, Γιάννη Αγγελή & Παύλο Παναγιωτόπουλο. Η πρώτη Ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση με ελάχιστη διαφορά από την πρώτη και η δεύτερη Ομάδα κατέκτησε την 3η θέση.

Η συνεχής και συνεπής συμμετοχή των Μελών της Ομάδας στις οργανοληπτικές δοκιμές που εκτελεί το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ (σύμφωνα πάντα με την μέθοδο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας) για την έκδοση επίσημων πιστοποιητικών σε εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, έχει συμβάλει στην κατάταξή του διεθνώς σε ένα από τα καλύτερα οργανοληπτικά εργαστήρια ελαιολάδου.

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ συγχαίρει τους διακριθέντες και τους εύχεται πάντα διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις