«Ελάτε να ξεκινήσουμε ΠΟΠ ονομασία κρασιού της Θράκης»

ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, Παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της ημερίδας και απαντώντας σε ερωτήματα παραγωγών τσίπουρου, τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα με το καθεστώς στο τσίπουρο, ωστόσο φέτος τα πράγματα ήταν πιο ομαλά για την πώληση του προϊόντος. Κάλεσε τους φορείς του Πρωτογενούς τομέα να τον επισκεφθούν και κυρίως να ξεκινήσουν μια πρωτοβουλία για οίνο της περιοχής με τη σφραγίδα ΠΟΠ προϊόντος, καθώς στη Θράκη δεν υπάρχει κρασί με ΠΟΠ όνομα. Το γεγονός πως η Θράκη με τόσο μακραίωνη ιστορία στον τομέα του κρασιού με την ΜΑρώνεια και τα Άβδηρα, ως αρχαίες οινολογικές περιοχές και να μην έχει κρασί ΠΟΠ το ανέφερε ο πρώτος εισηγητής της ημερίδας για την αναβίωση της αμπέλου, και πρωην Δ/ντης του ΕΛΓΑ Θράκης-Οινολόγος, Παναγιώτης Τσέτουρας.

Πρόσκληση συνάντησης απηύθυνε και στους Κτηνοτρόφους για το θέμα των συμβολαίων γάλακτος με τις εταιρείες.
Την Τετάρτη όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ, θα σταλεί υπόμνημα στον Υφυπουργό με όλα τα θέματα που έθεσαν οι Αγρότες στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο.

Ερωτηθείς για το Χρυσό απάντησε πως δεν γνωρίζει το θέμα.
Ωστόσο ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει νέες επενδύσεις για θέσεις εργασίας, που όμως θα σέβονται το περιβάλλον και θα είναι εξασφαλισμένη η κοινωνική συναίνεση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις