Σε κατάληψη της ΕΒΖ προχώρησαν οι τευτλοπαραγωγοί

Επ’ αόριστον κατάληψη ξεκίνησαν πριν από λίγο οι  τευτλοπαραγωγοί στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Δυστυχώς μετά από την παρότρυνση και τις  εγγυήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (αλλά το κράτος έχει συνέχεια) και την αγάπη μας για την καλλιέργεια και την συνέχιση της πολλοί από εμάς μπήκαμε στα χωράφια μας και σπείραμε δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί στο agrocapital.gr. Σήμερα όμως μετά από την προκήρυξη για την ενοικίαση των δύο εργοστασίων στο Πλατύ και στις Σέρρες οδηγούμαστε σε μια αδιέξοδη κατάσταση που δρομολογήθηκε από κάποιους στις πλάτες μας.

Σύμφωνα με όσα μας έχουν αναφέρει οι δυο επενδυτές που υπέβαλλαν προτάσεις για την ενοικίαση ο κ. Καραθανάσης, ο οποίος είναι και η προτίμηση της κυβέρνησης,  δεν μας δίνει καμία εγγύηση για την παραγωγή μας και θέλει η φετινή παραγωγή  να δοθεί σε εξευτελιστική τιμή για ζωοτροφές και βιοαέριο ενώ ο κ. Φέκερ σκοπεύει να μας πληρώσει στις πραγματικές τιμές και η παραγωγή μας να πάει στα εργοστάσια για να συνεχιστεί και η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί.

Το υπουργείο δεν έχει λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τους αγρότες δηλαδή να ζητήσει μια εγγυητική για την παραγωγή και χωρίς να έχει διασφαλίσει την τιμή του συμβολαίου, τον τρόπο παράδοσης των ζαχαροτεύτλων, χωρίς να γνωρίζουμε το ποτέ θα πληρωθούμε  τότε ποιος ο λόγος της ενοικίασης;διερωτώνται οι παραγωγοί.

 Εντωμεταξύ όλο αυτό το διάστημα οι αγρότες έκαναν αιτήσεις στα αρμόδια υπουργεία για το τι θα γίνει με την παραγωγή αλλά καμιά απάντηση δεν δόθηκε μόνο προφορικές απαντήσεις γιατί όπως μας ανέφερε κάποιος υφυπουργός το κράτος έχει δικαίωμα να μην δώσει καμία απάντηση.

 Τέλος δηλώνουν οι παραγωγοί, θα κατασκηνώσουμε εδώ στην έδρα της εταιρείας μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες και γραπτές  απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας, την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και φυσικά το πότε θα πληρωθούμε για την παραγωγή. Έχουν καλλιεργηθεί 18000 στρέμματα .Με βάρδιες, οι 2.500 αγρότες που ασχολούνται με την τευτλοπαραγωγή από Ημαθία, Σέρρες, Ορεστιάδα,Θεσσαλία και Δομοκό θα μείνουμε εδώ μέχρι να υπάρξει μια δίκαιη λύση για όλους μας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις