Οι δρόμοι του κρασιού περνούν από τα Γιάννενα

Την ερχόμενη Κυριακή γιορτάζεται η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων. Πρόκειται για οινοτουριστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στα οινοποιεία προκειμένου να προσελκύσει το κοινό να τα επισκεφθεί ώστε να γνωρίσει από κοντά τους χώρους παραγωγής αγαπημένων κρασιών αλλά και τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Ο εορτασμός αυτός πραγματοποιείται στις 10 Νοεμβρίου, ενώ στα οινοποιεία του δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» το ωράριο θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για «υπέροχη πρόταση» για τους φίλους του επώνυμου ποιοτικού οίνου και τους καλούν να επισκεφθούν τις οινοτουριστικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας να απολαύσουν τους αμπελώνες με τα χρώματα του Φθινοπώρου και να γευτούν νέες και παλαιότερες σοδειές σε μερικά από τα πλέον αξιόλογα και δημοφιλή οινοποιεία της χώρας.

Στην Ήπειρο συμμετέχουν τα οινοποιεία Κατώγι Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, Κτήμα Γκλίναβος, Μοναστήρι, στη Ζίτσα Ιωαννίνων και Οινοποιείο Ζοίνος, επίσης στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις