Δελτίο Τρύγου 2019 Νεμέας: Χαρακτηριστικά που εγγυώνται τη δυναμική του Αγιωργήτικου

Η φετινή χρονιά είχε έναν ήπιο σε θερμοκρασίες χειμώνα και αρκετές βροχοπτώσεις την άνοιξη, για τα αμπέλια η όλη χρονιά εξελίχθηκε πολύ ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα φυτά και στον καρπό.

Τα σταφύλια καθυστέρησαν λίγο να ωριμάσουν καθιστώντας την χρονιά σχετικά όψιμη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραχθούν σταφύλια πολύ καλής ποιότητας σε σχέση με το αρωματικό και φαινολικό χαρακτήρα τους. Ωστόσο στον παραγόμενο αλκοολικό τίτλο, ο μέσος όρος της παραγωγής ήταν σχετικά χαμηλός (12% vol) ενώ η ποσότητα της παραγωγής κινήθηκε στα κανονικά επίπεδα της περιοχής.

Για το συνεταιριστικό οινοποιείο ο τρύγος ξεκίνησε στις 16/9/2019, διήρκησε περίπου τέσσερις εβδομάδες και η εισκόμιση σταφυλιών ανήλθε περίπου στους 4000 τόνους.

Το κρασί που παράχθηκε έχει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, πλούσιο σε χρώμα με αρκετές και μαλακές τανίνες, καλή οξύτητα και χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να πούμε ότι θα έχει πολύ καλή εξέλιξη στο χρόνο, τόσο τα φρέσκα και τα ροζέ, όσο και αυτά που πρόκειται να παλαιώσουν.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις