Ξαφνική επίσκεψη Μητσοτάκη-Γεωργιάδη σήμερα στην ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας

Επίσκεψη αστραπή στο Πλατύ Ημαθίας και συγκεκριμένα στα γραφεία του εργοστασίου της ΕΒΖ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 με 12:30 η ώρα, από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση με τευτλοπαραγωγούς, παρουσία και του νέου αφεντικού της ΕΒΖ, του διευθύνοντος συμβούλου της Royal Sugar κ. Χρήστου Καραθανάση.

Η σημερινή συνάντηση στο Πλατύ, θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της χθεσινής πανελλαδικής συνάντησης των τευτλοκαλλιεργητών στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στη Λάρισα, όπου οι παραγωγοί της χώρας ζητούν να μάθουν:
• Πότε θα μπορέσουν να βγάλουν τα τεύτλα από τα χωράφια τους
• Που θα τα παραδώσουν και ποιος θα τα απορροφήσει
• Από ποιον και σε τι τιμή θα πληρωθούν
• Και τέλος με ποιες εγγυήσεις θα γίνουν όλα αυτά

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών, συνάντησε στην είσοδο του ξενοδοχείου Ιμπέριαλ, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του κατέστησαν σαφές ότι η φετινή σοδειά είναι μετέωρη, με τον υπουργό να εκφράζει την έκπληξή του και απορώντας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιατί δεν τα βγάζετε τα τεύτλα; Μα εμένα μου στέλνουν κάθε μέρα συμβόλαια» και ακολούθως απάντησε κατηγορηματικά: «Όλα (σ.σ. τα τεύτλα), θα τα απορροφηθούν, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι».

Παράλληλα, χθες οι τευτλοκαλλιεργητές είχαν κλείσει συνάντηση με τον κ. Καραθανάση, για αύριο Σάββατο πρωί, στο Πλατύ Ημαθίας, αλλά μετά τη σημερινή επίσκεψη τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρμόδιου υπουργού, είναι άγνωστο αν τελικά πραγματοποιηθεί.
Εν αναμονή λοιπόν των σημερινών εξελίξεων.

Του Χρήστου Αθανασιάδη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις