Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά σε διαδηλωτές αγρότες

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με γκλομπς και χημικά δέχθηκαν οι αγρότες του Ηρακλείου οι οποίοι υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», η προσωρινή διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, μαζί με αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ταξικών Συνδικάτων του Ν. Ηρακλείου και Φοιτητικών Συλλόγων είχαν καλέσει στην κινητοποίηση απαιτώντας αποζημίωση για τις μεγάλες καταστροφές από τον δάκο.

Το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πορεύτηκαν προς το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο όπου γινόταν σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού.

Στην προσπάθειά τους να μπει μια αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τον υπουργό, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπς. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την αστυνομική καταστολή και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 15 Δεκέμβρη. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης συμβολικά σκόρπισαν ένα τσουβάλι ελιές που ήταν χτυπημένες από τον δάκο.

ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις