Στα 77 λεπτά το γάλα στη Λέσβο, πάνω από 90 λεπτά στην υπόλοιπη Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των αγροτών της Λέσβου, για τις χαμηλότερες τιμές που δόθηκε το γάλα φέτος στους εμπόρους , από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

Η τιμή για το πρόβειο έκλεισε στα 70-77 λεπτά το λίτρο, και το γίδινο  40-42 λεπτά , ενώ την ίδια στιγμή στην υπόλοιπη χώρα έκλεισε από 90-97 λεπτά.

Σήμερα για την κατάσταση αυτή στους δρόμους βγήκαν αγρότες της Λέσβου, οι οποίοι ,  μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία του ΙΚΑ και πορεία στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου εκεί τους υποδέχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη. Στην συγκέντρωση στην πλατεία του ΙΚΑ , τονίστηκε ότι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην τσέπη τους οι αγρότες , έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή .

Στο ψήφισμά τους «οι μικρομεσαίοι αγρότες του νησιού διαμαρτύρονται για το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται εις βάρος τους. Με το σημερινό συλλαλητήριο αντιδρούν και εκφράζουν την αγανάκτησή τους , για τη συνεχή πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων (λάδι-γάλα-κρέας). Απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση για να μην οδηγηθούν στον αφανισμό και την ανεργία.

Διεκδικούν: κατώτερες τιμές παραγωγού για τα αγροτικά προϊόντα

Μείωση του κόστους παραγωγής

Αφορολόγητο αγροτικό εισόδημα 12.000

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει πραγματικά τους παραγωγούς

Να σταματήσουν οι αθρόες και παράνομε εισαγωγές- ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Να εξασφαλιστεί ενιάια πανελλαδικά και ολοκληρωμένη επιστημονικά εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Άμεση δημιουργία αποτεφρωτήρα στο νησί με ευθύνη του κράτους

Λύση από την κυβέρνηση στο πρόβλημα που προέκυψε από τα πυρηνελαιουργία και τη διάθεση των αποβλήτων των διφασικών ελαιοτριβείων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις