Στο επίκεντρο ο νέος νόμος για τους Συνεταιρισμούς

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση του ΔΣ της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ με τον Yπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, μετά από πρόσκλησή του.

 

Την πάγια θέση ότι ο νέος νόμος για τους Συνεταιρισμούς θα πρέπει να κινείται πάνω σε ένα ελεύθερο και ευέλικτο πλαίσιο που δεν θα ξεφεύγει όμως από τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές και θα διασφαλίζει τον συνεταιριστικό χαρακτήρα των ΑΣ, εξέφρασαν στις 19 Δεκεμβρίου οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ στον Μάκη Βορίδη, στο πλαίσιο συνάντησης - διαβούλευσης για το νέο νόμο για τους Συνεταιρισμούς, ο οποίος αναμένεται το επόμενο διάστημα.

 

Παράλληλα, επανέλαβαν την αναγκαιότητα οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί να δρουν χωρίς εμπόδια και η εσωτερική λειτουργία τους να καθορίζεται από το καταστατικό τους, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα για θεσμοθέτηση Τριτοβάθμιου Οργάνου εκπροσώπησης και ενότητας των Συνεταιρισμών και των αγροτών-παραγωγών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

 

Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κατέθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων επιφυλάξεις και παρατηρήσεις σε επιμέρους θέματα, για τις οποίες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  δεσμεύτηκε ότι θα τις εξετάσει.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις