Κ .Δουνάκης «ναι στην Διεπαγγελματική φέτας θα πρέπει όμως πρώτα να εφαρμοσθεί η νομοθεσία»

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικαλιστικά Όργανα των κτηνοτρόφων. Το συνδικαλιστικό Όργανο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι και με πιο τρόπο θα λειτουργεί όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος και ποιος θα τους εκπροσωπεί και μετά να πάμε στην Διεπαγγελματική της φέτας,» σχολίασε  ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης με αφορμή την ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης φέτας.

Παράλληλα υποστήριξε πως « θα πρέπει να εφαρμοσθεί η νομοθεσία για την Διεπαγγελματική της φέτας, αυτή που προβλέπεται και να μπει σε μια σωστή βάση για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι που θα είναι στο Διοικητικό της Διεπαγγελματικής να προωθήσουν αυτό το προϊόν και να το στηρίξουν για να έχει την αξία που πρέπει.»

«Δεν πάμε σε μια διαδικασία να έρθουμε σε μια αντιπαράθεση με τους βιομηχάνους η με την Κλαδική ,απλώς πάμε σε μια διαδικασία να είναι όσο γίνεται πιο ορθή και πιο σωστά στημένη ,» είπε ο κ. Δουνάκης διευκρινίζοντας πως «ο κτηνοτροφικός κόσμος θα πρέπει να εκπροσωπείται από ένα Όργανο να μην υπάρχουν δέκα Ομοσπονδίες, η δέκα Πανελλήνιες Ενώσεις Κτηνοτρόφων και να μην υπάρχει αυτή η πολυδιάσπαση. Πρέπει να υπάρχει ένα συγκροτημένο Όργανο που θα προβλέπει να υπάρχουν οι διαδικασίες και να γίνονται αναγκαστικά οι αρχαιρεσίες και οι εκλογές και ότι προβλέπουν τα καταστατικά του Συλλόγου, ώστε να μπορούμε να μιλάμε πλέον ότι μας εκπροσωπεί αυτή η Πανελλήνια Ομοσπονδία.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις