«Ζητάμε λύσεις στη χαμηλή τιμή πώλησης των κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων»

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ότι έχει να κάνει με τις χαμηλές τιμές στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα της περιοχής του Αμυνταίου  και ευρύτερα της Φλώρινας .τόσο στο γάλα όσο και σε αγροτικά προϊόντα.

Τα ροδάκινα που έχουν πληγεί από το εμπάργκο της Ρωσίας, είναι το βασικότερο θέμα που θα θέσουν στον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τους αρμόδιους της κυβέρνησης οι αγρότες της περιοχής συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των αγροτών, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού.

Όπως είπε η κα. Κρητικού οι κινητοποιήσεις είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αγωνιστούμε για την επιβίωση μας και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

«Η γεωργία στην περιοχή στηρίζεται στη καλλιέργεια ροδακίνων, μήλων, κερασιών και σιτηρών τα οποία αυτή τη στιγμή πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές γεγονός που δυσκολεύει την επιβίωση των παραγωγών» επεσήμανε ακόμα υπογραμμίζοντας πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τόσο οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που  είναι ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας αφού υπάρχουν στιγμές που οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καταστρέφουν ολόκληρες παραγωγές και αφανίζουν κτηνοτροφικές μονάδες».

Πρέπει να βρεθούν λύσεις, σημείωσε τέλος, τόσο για να πωλούνται σε καλύτερη τιμή τα προϊόντα, να βρεθούν λύσεις και προγράμματα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων και των παραγωγών και δη των νεών ανθρώπων.

Για να μπορέσει να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και κατ΄επέκταση και η οικονομία της περιοχής και η ανάπτυξη της. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και στη συνάντηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης τον κ. Βορίδη» ανέφερε η  κα. Κρητικού «για να δούμε και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας αν δεν έχουμε τις απαντήσεις που πρέπει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις