Στο συλλαλητήριο της «Agrotica» αγρότες της Μαγνησίας

Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Agrotica στη Θεσσαλονίκη την 1η Φεβρουαρίου, έκαναν γνωστή με ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγρότες της Μαγνησίας. Στην σύντομη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι : «Στα άνω Λεχώνια, Τετάρτη 22/1, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγρότες της Μαγνησίας  συναντήθηκαν και συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που και φέτος λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Κόστος παραγωγής, εξευτιλιστικές τιμές προϊόντων (ελαιόλαδο), δασικοί χάρτες, χαλαζόπτωση, οδικό δίκτυο και αγροτική οδοποιία, ασφαλιστικό, υπερφορολόγηση και υψηλό κόστος καυσίμων κλπ. Τα παραπάνω προβλήματα οδηγούν στο ξεκλήρισμα των αγροτών και την εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Μονόδρομος πλέον είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις. Έγινε συζήτηση για μπλόκο στο Αερινό, για συλλαλητήριο στην πόλη του Βόλου, καταλήγωντας στην συμμετοχή των αγροτών της Μαγνησίας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην Αγρότικα. Καλούμε όλους τους αγρότες της Μαγνησίας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις