«Τα προβλήματα των αγροτών είναι περισσότερα απ’ όσες κλούβες ΜΑΤ και αν στείλουν»

Όπως και στην κινητοποίηση του Δεκεμβρίου έτσι και σήμερα αστυνομικές δυνάμεις με οχήματα και κλούβες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους αγρότες να στήσουν μπλόκο επί της Ε-65.Τα τρακτέρ τους παρατάχθηκαν στο δρόμο Παλαμά – Καρδίτσας παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου. Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άφησαν τους 

αγρότες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο. Στο δρόμο Παλαμα- Καρδίτσα μία κλούβα των ΜΑΤ έκλεισε το δρομο. Κάποιοι αγρότες μπήκαν μεσα σε χωράφι, με σκοπό να αφαιρέσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, αλλά μετά από διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς, τους επετράπη να προχωρήσουν πιο μπροστά. Σε άλλο σημείο, αγρότες ακινητοποιώντας ένα αστυνομικό όχημα «άνοιξαν» το δρομο για τα τρακτέρ, 4 εκ των οποίων κατάφεραν να ανέβουν στην Ε-65. Με τα πόδια αγρότες αλλά και εργαζόμενοι μέλη σωματείων ανέβηκαν στον αυτοκινητόδρομο όπου έκαναν σύσκεψη. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. 

Καρδίτσας κ. Κώστας Τζέλλας ανέφερε:΅»Υλοποιώντας την απόφαση των αγροτών της Καρδίτσας βγήκαμε στο δρόμο για μια ακομα φορά συναντήσαμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που έστειλε τρεις διμοιρίες ΜΑΤ. Καταφέραμε και ανεβήκαμε στην Ε-65 και με τρακτέρ, διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερα απ’ όσες κλούβες ΜΑΤ και να φέρουν εδώ. Ο αγώνας συνεχίζεται. Και στο συλλαλητήριο της Agrotica. Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση και τον υπουργό να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά μας για να μπορέσουμε να γυρίσουμε στα χωριά μας.
 

Θα πρέπει να πω στους συναδέλφους αγρότες που κάθονται στα σπίτια και στα καφενεία και στους καναπέδες. Ζωή χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει. Να πάρουν τα τρακτέρ και να ενισχύσουν το μπλόκο.. Το βάρος που σηκώνουμε εμεις οι αγρότες που είμαστε εδώ δυστυχώς είναι μεγαλύτερο απ’ ότι αντέχουμε. Πρέπει να ρθουν και αυτοί. Όσο μεγάλα είναι τα προβλήματα τέτοια θα πρέπει να είναι και η συμμετοχή μας. Να μην περιμένουν λύσεις από το σπίτι.
Τα χωριά ερημώνουν, κλείνουν τα μαγαζιά δεν έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο για θέρμανση, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Αν αυτό δεν μας εξοργίζει και δεν μας βγάζει στο δρόμο, τότε τι άλλο; Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους Οι αγρότες της Καρδίτσας με τα τρακτέρ τους αύριο να είναι δω. Γιατί εμείς δεν φεύγουμε».
 

Μετά το πέρας της σύσκεψης όλα τα τρακτέρ, περίπου 90 στον αριθμό συγκεντρώθηκαν στο δρομο Παλαμά-Καρδίτσας.
Επίσης στη 1 του Φλεβάρη θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις