Προχωρεί η επαναλειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης

Εντός του 2020 θα λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου, αφού ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, είχε έρθει σε επαφή και σε συμφωνία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, για τη διακήρυξη διαγωνισμού και για την εκπόνηση μελέτης εκσυγχρονισμού του Κέντρου Διαλογής και Ανακύκλωσης του Ηρακλείου.

Αυτό έκανε γνωστό χθες στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, στόχος είναι να δημοπρατηθούν δεκαεπτά μονάδες διαχείρισης αποβλήτων το 2020 και δεσμεύτηκε ότι μια από αυτές θα είναι στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ανέφερε, ότι επισπεύδονται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημοπράτηση εντός του 2020 τριών -από τις 17 σε όλη τη χώρα- σύγχρονων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, σε Ηράκλειο, Χερσόνησο και Σητεία. Η εξέλιξη ήρθε μετά τη διήμερη περιοδεία του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου, στην Κρήτη, όπου πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις