Σταμάτησαν τα μπλόκα οι αγρότες

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα μπλόκα και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλες μορφές, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι αγρότες της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τα προβλήματα είναι πολλά και οξύνονται ακόμη περισσότερο από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που ακολουθεί την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μεγάλο συντριπτικό χτύπημα θα έρθει και με την αναθεώρηση της ΚΑΠ που με διάφορες προφάσεις από τώρα αναδείχνουν ότι θα υπάρξει δραστική μείωση των ενισχύσεων.

Η κινητοποίηση πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε με όλα τα μέσα που διαθέτει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της. Χαρακτηρίστηκε υποκινούμενη και κομματικοποιημένη από τον ίδιο τον υπουργό κ. Βορίδη. Ειπώθηκαν ψέματα ότι λύθηκαν τα προβλήματα και οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης. Πραγματοποιήθηκε μια δυναμική κινητοποίηση από τους συλλόγους Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και των άλλων συλλόγων της περιοχής με προμετωπίδα πέρα από όλα τα γενικότερα προβλήματα το θέμα την απαράδεκτης τιμής του ελαιολάδου.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά με τον ίδιο στόχο. Να ανακόψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί έναν-έναν στο ξεκλήρισμα και να έχουμε κατακτήσεις στα δίκαια αιτήματα μας ώστε να πάρουμε «ανάσα» και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.
Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αναλογιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα:

Θα ήμασταν καλύτερα ή χειρότερα αν δεν κάναμε όλους αυτούς τους αγώνες; Θα κερδίζαμε χωρίς αγώνες μόνο την τελευταία 4ετία αφορολόγητο, ακατάσχετο, απαλλαγή από την καταβολή φόρου επιτηδεύματος, μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις αρχικές προθέσεις; Αυτοί που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα καρπώνονται τα αποτελέσματα των μπλόκων όπως πχ το αφορολόγητο ναι ή όχι; Και αν ναι γιατί; Αφού είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας που κατά την δική τους γνώμη δεν είναι αναγκαίοι!!

Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έχουμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και τα μπλόκα και ο άλλος ο δρόμος του καναπέ και της απραξίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα για τους περισσότερους από μας. Η επιλογή και η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας.
Συνεχίζουμε και δίνουμε νέο δυναμικό ραντεβού την Παρασκευή 28-2-2020 στα δικαστήρια της Καλαμάτας για να φωνάξουμε «τέρμα στα αγροτοδικεία «.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις