Κάλεσμα αγροτών στην σημερινή κινητοποίηση

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Νομού Χανιών, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανιών, οι αγροτικοί σύλλογοι των πρώην δήμων Κρυονερίδας, Βάμου, Αρμένων, Κολυμπαρίου, Βουκολιών, Μύθημνας και οι σύλλογοι Κάινας, Μεσκλών, Παλαιών Ρουμάτων, Έλους, Αμυγδαλοκεφαλιου, καλούν όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους την Τρίτη 10:30 πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των σωματείων:
«Κινητοποιούμαστε μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που καταθέτει η κυβέρνηση της Ν.Δ στην Βουλή. Το ασφαλιστικό αφορά την ίδια μας την ζωή. Χιλιάδες αγρότες δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα με τον ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τους αγρότες να είναι στο χωράφι μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρουν μια κατώτατη σύνταξη πτωχοκομείου. Η καινοτομία που εισάγει ο Νόμος Βρούτση είναι η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο.

Επιπλέον συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας:
-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΠΡΩΙΜΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ -ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΙΟΕΙΔΗ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε μαζικά και αγωνιστικά την εναντίωση μας απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική που θέλει να μας ξεκληρίσει. Παλεύουμε συντονισμένα μαζί με τους συναδέλφους από την υπόλοιπη Κρήτη, από όλη την Ελλάδα.

Βγαίνουμε στον δρόμο του αγώνα με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μας αυτοκίνητα ενάντια σε μια πολιτική που δίνει όλη την πίτα στους μεγάλους κι εμάς μας πετάει τα ψίχουλα! Ενάντια στις κυβερνήσεις και τους τοπικούς άρχοντες που μας κοροϊδεύουν, μας αγνοούν και μας χτυπάνε με γκλοπ και χημικά! Ενάντια σε εκείνους που «παίζουν» τον ιδρώτα μιας χρονιάς, τις περιουσίες μας, για τα κέρδη τους! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ! Καλούμε τον λαό, τη νεολαία της περιοχής να αγκαλιάσουν τον αγώνα μας! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ση στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις