Μείωση της παραγωγής ελαιολάδου κατά 40.000 τόνους

Τα τελικά στοιχεία για τη μείωση της παραγωγής ελαιολάδου στην Κρήτη, η οποία είναι σε ποσοστό 40% και περίπου 40.000 τόνους, αλλά και ποσοστά που αφορούν στην υποβάθμιση του προϊόντος, κατέθεσε η Περιφέρεια Κρήτης στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Επίσης η Περιφέρεια κατέθεσε πρόταση για τη διερεύνηση καταβολής αποζημίωσης από το πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της πορείας του φακέλου διεκδίκησης πόρων που θα πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές Μαρτίου, ενώ μέλη της αναμένεται να επισκεφτούν την Κρήτη την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, προκειμένου μιλήσουν από κοντά με παραγωγούς και φορείς του ελαιολάδου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο φάκελος πρέπει να παραδοθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βορίδη, παρουσία του ειδικού συμβούλου του υπουργού Ανδρέα Στρατάκη. Η συζήτηση αφορούσε την επίσπευση της πίστωσης των επιπλέον 2 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα δακοκτονίας, που είχε ανακοινώσει ο Υπουργός από το Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις