Ελληνοαμερικανική Ένωση-ΠΣΕ: συμμαχία για την εκπαίδευση στελεχών στο διεθνές εμπόριο

Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα στελέχη που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο ανέλαβαν από κοινού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Hellenic American College και την ερευνητική υποστήριξη του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) – του επιστημονικού βραχίονα του ΠΣΕ.

Η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία ανάπτυξης δεξιοτήτων για το διεθνές εμπόριο, μέσα από το νέο πρόγραμμα κατάρτισης Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου, που θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου. Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΣΕΒ το Στέλεχος προώθησης εξαγωγών κατατάσσεται μεταξύ των 11 επαγγελμάτων του μέλλοντος.

Η συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με τον ΠΣΕ αποτελεί σύζευξη δυο φορέων με διακριτή πορεία και συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Της μεν Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με πείρα 63 ετών και δράσεις στην υψηλή επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα της Διεθνούς Οικονομίας, του δε ΠΣΕ με πλούσια 75 ετών πείρα στην υπηρεσία της Εξωστρέφειας, με δράσεις και γνώσεις στο Διεθνές εμπόριο.

Οι δυο φορείς συνδιοργάνωσαν στις 18 Φεβρουαρίου ημερίδα, με θέμα «Η ανάπτυξη εξαγωγικών δεξιοτήτων ως στρατηγικό εργαλείο για την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων δήλωσε σχετικά: «Πιστεύω ακράδαντα ότι και οι δυο Φορείς θα συνεισφέρουν πολύ θετικά στην αύξηση της εξωστρέφειας, στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, στη μείωση της ανεργίας και ακόμη και στην ανάσχεση του Brain Drain».

Η κα Βασιλική Μπρανίκα, Chief Operating Officer της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων για εξαγωγική δραστηριότητα ενώ η εισηγήτρια του προγράμματος και έμπειρη εξαγωγέας, κα Νατάσα Λιβανού παρουσίασε αναλυτικά τη δομή και τους στόχους του νέου προγράμματος κατάρτισης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις