Κορωνοϊός: Η γούνα εκπέμπει sos  εξαιτίας του

Η γουνοποιία να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, με την συνεχή επιδείνωση του κλάδου και με τις εξελίξεις από την εξάπλωση του Κορωναΐου, να φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα, με ακυρώσεις δημοπρασιών, εκθέσεων, με τα προϊόντα και την πρώτη ύλη να παραμένουν αδιάθετα  από την περσινή χρονιά. Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Κοσμίδης μετά την ακύρωση των εκθέσεων σε Πεκίνο και Χόνγκ Κόνγκ, αλλά και την αποτυχημένη έκθεση στο Μιλάνο, έρχονται  ακυρώσεις και για επόμενες εκθέσεις  με αποτέλεσμα την  μεγάλη ανησυχία για το μέλλον του κλάδου.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι ετοιμάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση για να αποσταλεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εκπέμπει πλέον sos  και κυρίως στις περιοχές Καστοριάς και Βοΐου, όπου αναπτύσσεται η επαγγελματική ενασχόληση των κατοίκων με την γούνα,  και δραστηριοποιούνται  1500 επιχειρήσεις στον κλάδο με 6000 τουλάχιστον εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά στην έκθεση του Μιλάνου  στην Ιταλία, ο κ. Κοσμίδης σημείωσε ότι συμμετείχαν 30 επιχειρήσεις και συνολικά 500 άτομα συνολικά στην αποστολή, εκθέτες συνοδοί και τεχνικό προσωπικό

Τέλος υπογράμμισε ότι οι κινήσεις γίνονται μεθοδικά  και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γούνας  καθώς και σε παγκόσμιο επίπεδο, το μεγάλο πρόβλημα πλέον έγκειται στο γεγονός ότι το 85% της παραγωγής εξάγεται στην Κίνα η οποία  έχει κλείσει πλέον  τα σύνορα και ακυρώνονται μια μετά την άλλη οι δημοπρατήσεις αλλά και οι εκθέσεις για το επόμενο δίμηνο και με προγραμματισμένη την  Διεθνή Έκθεση γούνας στην Καστοριά τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις