Πυρκαγιές: Μπαράζ αγροτοδασικών πυρκαγιών χθες στην Κρήτη

Οχτώ αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες στην Κρήτη, από τις οποίες οι τέσσερις χαρακτηρίζονται πιο σοβαρές. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έπνεαν χθες στο νησί, συνέβαλαν στην άμεση επέκτασή τους, κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή τους.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, όλες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν οφείλονται στην αμελή καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. «Δυστυχώς, αν και το επισημαίνουμε συνεχώς, είχαμε καύσεις υπολειμμάτων σε μια μέρα που ισχυροί νότιοι άνεμοι επικρατούσαν στο νησί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις ελέγξουν και να προκαλούνται πυρκαγιές».

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Λιμνάκαρο Οροπεδίου Λασιθίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5.20 το απόγευμα, και η κατάσβεσή της ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Έκαψε 25 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 3 παρά 10 το μεσημέρι, στο χωριό Απόστολοι Ρεθύμνου. Στην κατάσβεσή της φωτιάς, η οποία αποτέφρωσε 15 στρέμματα δασικής έκτασης, συμμετείχαν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι και στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, η οποία έκαψε 1 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.
Δύσκολο ήταν το έργο των 10 πυροσβεστών οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο χωριό Μάραθος του δήμου Μαλεβιζίου. Κατάφεραν λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία αποτέφρωσε 2,5 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις