Κορωνοϊός: Η Επιτροπή εκδίδει ερωταπαντήσεις για την αύξηση της παραγωγής ασφαλών ιατρικών εφοδίων

Τα έγγραφα αυτά έχουν επίσης στόχο να βοηθήσουν τους κατασκευαστές/παρασκευαστές και τις αρχές εποπτείας της αγοράς να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση των εν λόγω προϊόντων προς τα αναγκαία πρότυπα ασφαλείας και την αποτελεσματικότητά τους.

 

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν δήλωσε σχετικά: «Ενεργούμε άμεσα και κινητοποιούμε τη βιομηχανία για να αυξήσουμε και να δημιουργήσουμε νέες γραμμές παραγωγής, ώστε να εξυπηρετήσουμε τις επείγουσες ανάγκες για υγειονομικό εξοπλισμό και προστατευτικά μέσα σε όλη την Ευρώπη. Πολλές εταιρείες ήδη κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και τις βοηθάμε ώστε αυτό να γίνει γρήγορα και τα προϊόντα τους να συμμορφώνονται με όλα τα αναγκαία πρότυπα ασφαλείας».

 

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε τα εξής: «Η αύξηση της προσφοράς ιατρικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας είναι ζωτικής σημασίας για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και το υγειονομικό προσωπικό να συνεχίσει να σώζει ζωές. Οι κατευθυντήριες γραμμές που εκδίδουμε σήμερα θα στηρίξουν τη βιομηχανία μας στην προσπάθεια αυτή. Ο αγώνας κατά του κοροναϊού απαιτεί τη συνεργασία όλων και η συνεισφορά της βιομηχανίας μας είναι ζωτικής σημασίας στον αγώνα αυτό.» 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις