Ένταξη των Κτηνιάτρων Ελευθέρων Επαγγελματιών στους κλάδους που θα στηριχθούν οικονομικά λόγω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία

Επιστολή του κτηνιατρικού συλλόγου Καρδίτσας:

Προς:    Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα, Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Υπουργό κ. Βορίδη Μαυρούδη, Υπουργείο Αγροτικής και Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργό κ. Βασίλειο Κικίλια, Υπουργείο Υγείας

 

Θέμα:   Ένταξη των Κτηνιάτρων Ελευθέρων Επαγγελματιών στους κλάδους που θα στηριχθούν οικονομικά λόγω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

 

 

Η εμφάνιση του CoViD-19 και στη χώρα μας και τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, για τον περιορισμό της εξάπλωσης, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα, με στόχο να αμβλύνει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων, χωρίς καμία αναφορά στο κτηνιατρικό επάγγελμα.

 

Οι ιδιώτες κτηνίατροι, ως επαγγελματίες υγείας, είναι υποχρεώμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους διασφαλίζοντας την υγεία των ζώων, συντροφιάς και παραγωγικών. Επιπλέον, συμμετέχουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας,  με την συμβολή τους στον έλεγχο των ζωοανθρωπονόσων, αλλά και στον έλεχγο των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

 

Ο καθολικός περιορισμός των μετακινήσεων που επιβλήθηκε, έχει σαν συνέπεια την δραματική πτώση του κύκλου εργασιών των κτηνιατρικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών κτηνιάτρων να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ή ακόμη και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

 

Επειδή οι κτηνίατροι πλήττονται από την κρίση όπως οι περισσότεροι επαγγελματίες της χώρας , αλλά και του κλάδου της υγείας, όπως ιατροί και οδοντίατροι.

Επειδή οφείλουν παραμείνουν στη θέση τους, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

ΖΗΤΑΜΕ να συμπεριληφθούν και οι κωδικοί ΚΑΔ 75 και 47.7.74.13 στη δέσμη μέτρων στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από την κρίση.

 

Με εκτίμηση,

το ΔΣ του ΚΣΚ

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις