Η Ινδία μπλοκάρει και τις εξαγωγές διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό

Με εγκύκλιο της που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου (Directorate General of Foreign Trade - DGFT) από 4/4/2020 επιβάλλονται περιορισμοί στην εξαγωγή διαγνωστικών τεστ του COVID -19

Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, απαγορεύεται η εξαγωγή όλων των αποθεμάτων διαγνωστικών ή εργαστηριακών αντιδραστηρίων.

Ο κωδικός δασμολογικών κλάσεων που καλύπτει τα ανωτέρω, σε απαγόρευση εξαγωγών προϊόντα, είναι ο 3822. Εξακολουθεί ωστόσο να επιτρέπεται η διάθεση προς εξαγωγή των αποθεμάτων διαγνωστικών ή εργαστηριακών αντιδραστηρίων των δασμολογικών κλάσεων 3002 και 3006. Ο περιορισμός των εξαγωγών τίθεται σε ισχύ άμεσα.

Μετά από περιορισμούς των ενεργών φαρμακευτικών συστατικών (API), των υλικών για τους αναπνευστήρες ( PPE) και της υδροξυχλωροκίνης και των παραγώγων της, η Ινδία έλαβε την απόφαση να περιορίσει και τις εξαγωγές διαγνωστικών αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή διαγνωστικών τέστ.

 

Δεδομένης της κατάστασης, δεν θα εξέπληττε το γεγονός να επιβληθούν ακόμη περισσότερές απαγορεύσεις εξαγωγών σε μια σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την θεραπεία ή την αντιμετώπιση του κορονοιού.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις