Και ξαφνικά.. η Γεωργία έγινε σημαντική

Χρειάστηκε μια μεγάλη πανδημία για τους ανθρώπους να παρατηρήσουν τα αξιοσημείωτα πράγματα που εκτελεί ο πρωτογενής τομέας γι’ αυτούς κάθε μέρα. Αγροκτήματα και επιχειρήσεις ήταν στο πίσω από τις «κάμερες» μέχρι που όλοι άρχισαν να ψιθυρίζουν για τον κίνδυνο της έλλειψης τροφίμων.

Ξαφνικά οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων γεωργικών και διατροφικών ανησυχιών εμφανίζονται μπροστά και στο κέντρο κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών τομέων. Συνήθως αυτές οι εταιρείες ακούγονται μόνο όταν κυκλοφορούν τριμηνιαία αποτελέσματα και ακόμη και τότε δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή μιας ζωντανής συνέντευξης. Ενώ πρέπει να δίνεται το βήμα σε αυτούς τους ανθρώπους να ενημερώνουν καθημερινά, να γνωρίζει ο κόσμος τις επιτυχίες τους, τις σωστές πρακτικές ακόμη κι αν δεν πετύχουν.

Οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με τη γεωργία γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η δραστηριότητα της καλλιέργειας τροφίμων στην κοινωνία μας. Τις περισσότερες φορές είναι απογοητευτικό να πρέπει να εξηγήσουμε πόσο περίπλοκη και σημαντική είναι η δραστηριότητα της καλλιέργειας και της διανομής τροφίμων, είτε μιλάμε για ένα αγρόκτημα είτε για μια τεράστια βιομηχανία. Η κάθε ατομική προσπάθεια είναι αξιοθαύμαστη και δεν είναι δεδομένη. Για να φτάσει μια πιπεριά στη σαλάτα σου, χρειάζεται ένας άνθρωπος να τη φυτρώσει, να τη περιποιηθεί, κάποιος άλλος να την ελέγξει κι έτσι να φτάσει στο μανάβικο της γειτονιάς σου.

Όποια και αν είναι η πρόγνωση που δίνει ο μετεωρολόγος στους αγρότες, ανεξάρτητα από τις αλυσίδες εφοδιασμού που εισέρχονται για να διαταράξουν τις σπορές, θα ήταν ωραίο να δείτε κάποια αναγνώριση για τη διατήρηση των αποθηκευμένων τροφίμων στα καταστήματα, ακόμη και αν δεν υπάρχει πανδημία.

Με άλλα λόγια, ήρθε ο καιρός να εκτιμήσουμε την αξία της πρώτης ύλης, όχι μόνο από τη φύση αλλά και από τον ίδιο τον αγρότη.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις