Ο Πηνειός με τα παράπονα του…

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις ήταν αναμένομενο ότι θα προκαλούσαν προβλήματα στον Θεσσαλικό κάμπο. Τα νερά των ποταμών Πηνειού και Εννιπέα καθώς και των παραποτάμων «έπνιξαν» χιλιάδες στρέμματα του Θεσσαλικού κάμπου.

Τα νερά του Πηνειού ποταμού κατέκλυσαν τις δυο προηγούμενες ημέρες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των χωριών, Κεραμίδι, Ζάρκο και Πηνειάδα του Δήμου Φαρκαδώνας της Π.Ε. Τρικάλων και στο διάβα τους προς τη Θάλασσα, χωράφια της Γυρτώνης, Γόννων, Ιτέας και Τεμπών.

Οι καλυμένες με νερό εκτάσεις είναι πολύ λίγες και αφορά κυρίως σιτηρά και κάποια χωράφια με τριφύλι που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού στις προαναφερόμενες περιοχές.


Στην κοιλάδα των Τεμπών όπου επικρατεί απόλυτη ηρεμία, το μόνο που ακούς, είναι η βοή από τα ορμητικά νερά του Πηνειού που φαίνεται ότι βιάζονται να καταλήξουν στη Θάλασσα.

Στο διάβα τους παρασέρνουν, τα πάντα, μέχρι και κορμούς δένδρων, εκτός από κλαδιά, ενώ στην επιφάνεια τους και στην άκρη της κοίτης βλέπεις διάφορα σκουπίδια, από πλαστικά μπουκάλια μέχρι μεγάλα δοχεία και πολλά άλλα… Δυστυχώς, όλα αυτά καταλήγουν στη Θάλασσα με αποτέλεσμα να σημειώνεται μεγάλη ρύπανση του περιββάλοντος.

Τα θολωμένα και ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού, το μόνο που δέν κατάφεραν να θολώσουν,ήταν η πηγή του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής των Τεμπών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις