Κώστας Δουνάκης: «ξεπερνά το 50% η ζημιά που έχει γίνει στον κτηνοτροφικό κλάδο»

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την εικόνα του κτηνοτροφικού κλάδου σήμερα εν μέσω πανδημίας ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Δουνάκης, εκτιμώντας πως η ζημιά που έχει γίνει ξεπερνά το 50%.

«Μετά την πανδημία, αυτοί που θα παραμείνουν κτηνοτρόφοι θα είναι ελάχιστοι με αιγοπρόβατα στην Ελλάδα. Ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να μπορέσουν να κρατηθούν βιώσιμοι. Αφού όμως και η φετινή χρονιά στο κρέας είναι με τέτοια μεγάλη ζημιά προς τους κτηνοτρόφους, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχει μέλλον πλέον στην χώρα μας για αυτόν τον κλάδο για αυτό το επάγγελμα,» ανέφερε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Δουνάκης, χαρακτηρίζοντας την σημερινή κατάσταση ως «ταφόπλακα» της αιγοπροβατοτροφίας.

Όπως παρατήρησε δεν έχει γίνει καμιά πρόβλεψη για τους κτηνοτρόφους με το υπουργείο να δηλώνει ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση αφού περάσει το Πάσχα και η κρίση της πανδημίας.

«Το υπουργείο πρέπει να καταλάβει ότι τα αμνοερίφια είναι ένα ευπαθές προϊόν που δεν μπορείς να το διατηρήσεις πολύ καιρό. Αν δεν μπορέσεις να το σφάξεις τις ημέρες του Πάσχα απ εκει και πέρα αυτό το προϊόν αλλοιώνεται, μεγαλώνει αρκετά οπότε δεν είναι εμπορεύσιμο δεν συμφέρει στον κτηνοτρόφο να μπορέσει να το κρατήσει δεν έχει και την επιλογή για να πάει στην επόμενη περίοδο που θα υπάρξει ζήτηση και έτσι αφού η ζήτηση του πέσει, χάνει όλη του την αξία,» είπε ο κ. Δουνάκης υπογραμμίζοντας πως εάν δεν ληφθούν μέτρα όπως στην Ισπανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όλα τα υπο΄λοιπα είναι ημίμετρα.

πηγη:www.ert.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις