Η Σιγκαπούρη ανεβάζει τα σχέδια καλλιέργειας στις ταράτσες

Η Σινγκαπούρη ανακοίνωσε νέα μέτρα για την επιτάχυνση της τοπικής παραγωγής τροφίμων καθώς η πανδημία διαταράσσει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για τη μετατροπή των τελευταίων ορόφων των δημόσιων κατοικιών σε αστικές εκμεταλλεύσεις.

Η πυκνοκατοικημένη πόλη-κράτος παράγει μόνο περίπου το 10% των αναγκών των τροφίμων.

Ωστόσο, σχεδιάζει να το αυξήσει καθώς οι κλιματικές αλλαγές και η αύξηση του πληθυσμού απειλούν την παγκόσμια προσφορά τροφίμων.

Σε όλο τον κόσμο, οι περιορισμοί στη μετακίνηση του πληθυσμού εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού προκαλούν καταστροφές στις γεωργικές και αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων και προκαλούν ανησυχία για τις εκτεταμένες ελλείψεις και τις αυξήσεις των τιμών.

«Η σημερινή κατάσταση από τον Covid-19 υπογραμμίζει τη σημασία της τοπικής παραγωγής τροφίμων, ως μέρος των στρατηγικών της Σιγκαπούρης για την εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας», ανέφεραν οι αρχές σε δήλωση.

«Η τοπική παραγωγή τροφίμων μετριάζει την εξάρτησή μας από τις εισαγωγές και παρέχει αποθεματικό σε περίπτωση διακοπής της προσφοράς τροφίμων».

Οι αρχές έχουν επανειλημμένα διαβεβαιώσει τους ντόπιους ότι η πόλη-κράτος έχει επαρκή προμήθειες τροφίμων, εν μέσω περιπτώσεων πανικού που έχουν πιάσει το νησί κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Οι αγρότες και η κυβέρνηση έχουν εξετάσει τρόπους για να ξεπεράσουν την έλλειψη γης στη Σιγκαπούρη, όπου μόνο 1% των 724 τετραγωνικών χιλιομέτρων της είναι αφιερωμένο στη γεωργία και το κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο από το υπόλοιπο της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ως απάντηση στο ξέσπασμα, οι αρχές επιδιώκουν να επιταχύνουν την τοπική παραγωγή τους επόμενους έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Αυτό περιλαμβάνει την παροχή επιχορήγησης ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων (RM91,37 εκατομμύρια) για τη στήριξη της παραγωγής αυγών, φυλλώδη λαχανικών και ψαριών στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και τον εντοπισμό εναλλακτικών γεωργικών χώρων όπως βιομηχανικές περιοχές και κενές τοποθεσίες.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, ο οργανισμός τροφίμων της Σιγκαπούρης θα προκηρύξει διαγωνισμό για τα αγροκτήματα στέγης σε δημόσιους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για αστική γεωργία που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, ανέφεραν οι αρχές.

 

ΠΗΓΗ: thestar.com.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις