Trump: Επιταχύνει τη βοήθεια στους αγρότες που πλήττονται από την πανδημία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει αναθέσει στον γεωργικό γραμματέα του να επισπεύσει τη βοήθεια προς τους αγρότες, ιδιαίτερα τους μικρούς αγρότες, που πλήττονται από την οικονομική αναστάτωση που προκάλεσε η νέα επιδημία, όπως αναφέρει το reuters.

Στο Twitter, ο Trump δήλωσε επίσης ότι περιμένει από τον Υπουργό Γεωργίας Sonny Perdue «να χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους και τη πρόσβαση που έχει στη διάθεσή του για να διασφαλίσει ότι ο εφοδιασμός μας με τα τρόφιμα είναι σταθερός, ισχυρός και ασφαλής».

Επίσης, ο Πρόεδρος δεν διευκρίνισε τι περίμενε να κάνει o Perdue, αλλά οι αγρότες περιμένουν το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA) να ανακοινώσει πώς θα εκταμιεύσει το ποσό των 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Κογκρέσου για την βιομηχανία στο νομοσχέδιο για την ανακούφιση από το κορωνοϊό που υπέγραψε ο Trump τον περασμένο μήνα.

Οι αγρότες αποτελούν σημαντικό μέρος της πολιτικής βάσης του Ρεπουμπλικάνου καθώς επιδιώκει επανεκλογή τον Νοέμβριο.

Επίσης, στο Twitter, o Perdue δήλωσε ότι το USDA «χρησιμοποιεί όλους τους οικονομικούς πόρους που μας δόθηκαν για να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει άμεσες πληρωμές σε αγρότες και κτηνοτρόφους που βλάπτονται από τoν COVID-19 και άλλες μεθόδους προμηθειών για να βοηθήσουν στην εδραίωση της αλυσίδας εφοδιασμού από τους παραγωγούς στους καταναλωτές».

Η Ομοσπονδία του Αμερικανικού Γεωργικού Γραφείου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αγρότες χρειάζονται άμεση βοήθεια και προέτρεψε το USDA να πραγματοποιήσει ειδικές άμεσες πληρωμές στους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων και βαμβακιού, στους κτηνοτρόφους, μεταξύ άλλων.

Η ομάδα δήλωσε ότι ορισμένοι τομείς έχουν πληγεί ιδιαίτερα, μεταξύ των οποίων είναι οι γαλακτοπαραγωγοί και οι παραγωγοί ειδικών καλλιεργειών, όπως τα λαχανικά και φρούτα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις