Η αυξανόμενη ζήτηση για απομακρυσμένη παρακολούθηση εξαιτίας του κορωνοϊού

 

Με περισσότερες χώρες να κλείνουν και να εφαρμόζουν πρόσθετους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα απομακρυσμένα συστήματα παρακολούθησης  έγιναν επείγουσα λύση. Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα και ο Gottfried Pessl, πρόεδρος και ιδρυτής της Pessl Instruments GmbH, υπογραμμίζει πώς ο εξοπλισμός τους μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση του πεδίου, ενώ παραμένει σε καραντίνα και ασφαλής.

«Κάθε ταξίδι στο πεδίο κοστίζει χρόνο και χρήμα, αλλά κατά τη διάρκεια της επιδημίας κορωναϊού θα μπορούσε να είναι αδύνατο να ελεγχθούν όλες οι καλλιέργειες. Τα απομακρυσμένα συστήματα παρακολούθησης εδάφους επιτρέπουν στους αγρότες και τους παρόχους υπηρεσιών να περιορίσουν τις επιτόπιες επισκέψεις μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαίες », εξηγεί η Pessl. "Αυτές τις μέρες, ο κοινός στόχος της Pessl Instruments είναι σύμβουλοι γεωργών, οι οποίοι πρέπει να ταξιδεύουν όλο το χρόνο. Ένας από τους συμβούλους μας, ο οποίος άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας στην Καλιφόρνια, ταξίδευε περίπου 80.000 χιλιόμετρα ετησίως με ακτίνα μόλις 150 χιλιομέτρων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μείωσε το χρόνο του δρόμου κατά 70% και αύξησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα κατά 200%.

Αναφέρατε έναν σύμβουλο με έναν εκπληκτικό αριθμό ωρών που πέρασε στο δρόμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί σταθμοί στον τομέα;

Ως κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής του IoT (Internet of Things) για τους αγρότες, που προσφέρει μετεωρολογικούς σταθμούς, συστήματα υγρασίας εδάφους, παγίδες εντόμων, κάμερες ανάπτυξης καλλιεργειών, φορητά εργαστήρια εδάφους και ιστών, ιχνηλάτες διαφόρων ειδών και το σχετικό λογισμικό υποστήριξης αποφάσεων, βοηθήστε πάνω από 100.000 καθημερινούς χρήστες FieldClimate που έχουν περισσότερους από 50.000 συνδεδεμένους σταθμούς.

Έτσι ναι, η ζήτηση για να τους βοηθήσουμε στον τομέα είναι επίσης μεγάλη. Και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς τους συμβούλους, όπως εκείνοι στην Καλιφόρνια σε ολόκληρο τον κόσμο, που υποστηρίζουν τους αγρότες με ενίοτε εντελώς τυχαίες καθημερινές επισκέψεις, αλλά αυτό θα αλλάξει σίγουρα μετά το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού.

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση αυτής της τεχνολογίας στη γεωργία; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Η τεχνολογία ήταν γύρω για τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά χρησιμοποιείται μόνο από ένα μικρό ποσοστό των αγροτών. Αλλά η σημερινή κατάσταση έχει αλλάξει τα πράγματα πολύ γρήγορα. Η απομακρυσμένη παρακολούθηση δεν είναι το μέλλον, είναι ήδη παρούσα. Παρέχει την ευκαιρία να εντοπιστούν τα προβλήματα έγκαιρα χωρίς να επισκεφτείτε τον τομέα. Παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια από τις φυσικές επισκέψεις. Ο αγρότης και ο σύμβουλος μπορούν να εγκαταστήσουν μετεωρολογικούς σταθμούς, οι οποίοι τους παρακολουθούν και ειδοποιούν σε πραγματικό χρόνο για τον πραγματικό καιρό περιβάλλοντος: θερμοκρασία, σχετική υγρασία, πτώση βροχής, υγρασία εδάφους, επικεφαλής μονάδες, ριπές ανέμου, ET, DeltaT, τον παγετό και τις βροχές και πολλά άλλα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι απαραίτητες ενέργειες μπορούν να ληφθούν έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση.

Πιστεύετε ότι ο κορωνοιός αύξησε κάπως τη δημοτικότητα αυτού του είδους εξοπλισμού;

Απολύτως. Παίρνουμε ήδη όλο και περισσότερες απαιτήσεις κάθε μέρα. Πρόσφατα, επικοινωνήσαμε με έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τομάτας στις Η.Π.Α., ο οποίος έχει ήδη πάνω από 300 συστήματα υγρασίας εδάφους. Και θέλουν να εγκαταστήσουν ακόμα περισσότερα, να παρακολουθούν τα έντομα, τα φαινόμενα, τη διατροφή και την παρακολούθηση του εργατικού δυναμικού. Και τα αιτήματά του είναι παρόμοια με μια μεγάλη εταιρεία τομάτας από την Τουρκία που έχει τα ίδια αιτήματα. Ο εξοπλισμός θα εξασφαλίσει καλύτερη διαχείριση κινδύνου και ταυτόχρονα θα προστατεύσει το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και θα μας εφοδιάσει με το καλύτερο, θρεπτικό φαγητό.

Πιστεύετε ότι οποιοσδήποτε άλλος τομέας θα μπορούσε να ωφεληθεί από τη χρήση απομακρυσμένης παρακολούθησης;

Έχω ακούσει ότι η GLOBALG A.P. επεκτείνει τα πιστοποιητικά μέχρι και 6 μήνες, επειδή οι επιθεωρητές δεν μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στις εκμεταλλεύσεις για να διενεργήσουν έλεγχο. Πιστεύω ότι οι μόνιμες και κινητές λύσεις IoT μπορεί να είναι η απάντηση ακόμη και για την GLOBALG A.P. για να κάνουν τα πιστοποιητικά αυτόν τον τρόπο και να βεβαιωθούμε ότι τα τρόφιμα που τρώμε είναι ασφαλή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις