ΕΟΑΣΚ: Μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Συγκεκριμένα αιτήματα στήριξης των αγροτών που παράγουν και πηγαίνουν στις λαϊκές αγρότες, αλλά και για τους κτηνοτρόφους θέτει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σημειώνοντας ότι παρά τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και της επιστολής της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν υπήρξε άποιο μέτρο από την κυβέρνηση. Καλεί, σε ανακοίνωσή της την κυβέρνηση να λάβει μέτρα όπως:

– Για αγρότες που παράγουν και πάνε στις Λαϊκές αγορές και ιδιαίτερα στην Καρδίτσα, με το κλείσιμο τους εδώ και 1 μήνα, η Ομοσπονδία ζητά να λειτουργήσουν άμεσα με την συμμετοχή μόνο αγροτοπαραγωγών για να διαθέτουν τα προϊόντα τους και φυσικά παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να ενταχθούν άμεσα στο βοήθημα των 800€ και να υπάρχει κάλυψη για την απώλεια εισοδήματος από τις κλειστές αγορές “ώστε να μην γίνουν έρμαιο στα χέρια εμπόρων που ζητάνε να αγοράσουν κοψοχρονιά τα προϊόντα τους ή σαπίζοντας στο χωράφι αφού είναι ευαίσθητα προϊόντα και δεν καταναλώνονται”.

– Για τους κτηνοτρόφους, να υπάρχει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από την απώλεια στην τιμή κρέατος μπροστά και στο Πάσχα λόγω των μέτρων της καραντίνας. Καμιά μείωση στην τιμή του γάλατος, επιδότηση για την αγορά φθηνών ζωοτροφών.

Για το θέμα των λαϊκών αγορών συμμετέχει σήμερα η ΕΟΑΣΚ στην αντιπροσωπεία των Δ.Σ των Ομοσπονδιών Θεσσαλίας και παραγωγών λαϊκών αγορών που θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αύριο αντιπροσωπία του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ μαζί με παραγωγούς λαϊκών αγορών της Καρδίτσας θα συναντηθεί στις 11.45’ πμ με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιο και στην συνέχεια με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο.

“Πρέπει η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να πάρουν και αυτοί τις ευθύνες τους με συγκεκριμένα έργα και μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που έχουμε υποστεί”, καταλήγει η Ενωτική Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις